Jó helyre kerültek az adományok

Megható és felemelő élményekkel zárult a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös adománygyűjtő akciója. Vasárnap délelőtt a NEKA növendékei az egyik balatonlellei nagyáruházban önkéntes munkában vállalták, hogy a vásárlók által felajánlott tartós élelmiszereket összegyűjtik és eljuttatják a máltai központnak. A gyerekek lelkesek és ügyesek voltak, hiszen több doboz élelmiszerrel tudtak hozzájárulni a gyűjtés sikeréhez.

Eközben az Akadémia egy másik csoportja az „Egy fél pizza ára” elnevezésű projekt során összegyűjtött pénzből vásárolt élelmiszercsomagok összeállításában közreműködött, majd a fiatalok maguk juttatták el az azokat a rászoruló családok számára. A közeli Táska település házaiban a lakók örömmel fogadták az adományokat, melyek az ünnepek előtt hatalmas segítséget jelentenek nekik. A gyerekeket is megérintette a találkozás és az itteni emberek helyzete.

„Újra egy élménnyel gazdagodtam az adományok kiosztása során, elgondolkodtató délelőtt volt, ami teljesen kimozdított a komfortzónámból. A családok előtt nem kellett feszengenünk, mert nagyon kedvesen fogadtak és örültek a csomagoknak. Remélem könnyebbé tettük számukra az ünnepi készülődést” – mondta el Péter Panna.

„Számomra is fontos volt ez a nap, jó érzés volt, hogy segíthettünk. Rossz volt látni, hogy milyen körülmények között élnek emberek, de így annál nagyobb örömmel adtuk át a csomagokat, remélve, hogy ezzel talán kicsit szebbé tettük számukra az ünnepeket. Örülök, hogy segíteni tudtunk nekik” – mesélte el Nagy Tibor.

Fekete György, a NEKA szervezetfejlesztési vezetője szerint jó volt látni, ahogy a fiatalok átérezték, hogy most alkalmuk nyílik arra, hogy segíthessenek másokon. 

„A 28 kilométeres utazás során volt bennük egyfajta izgalom és várakozás, majd az adományok átadása után mindenki boldog volt attól, hogy segíteni tudott. Többen is átérezték, hogy az Akadémián milyen jó körülmények között élhetnek.”

2017 DEC 18 15:42:14/