Jó helytállás a Vác otthonában
A NEKA II. számú fiú serdülőcsapata a bajnokság első fordulójában Vácra látogatott, ahol kétgólos félidei vezetés után végül 22-19-es vereséggel zárt.

Lehőcz Zoltán együttese sokáig vezetett, majd a második félidőben felzárkózott, sőt fordított a hazai csapat.

Fiú serdülő bajnokság, I. osztály:

Váci KSE – NEKA II. 22-19 (9-11)            

NEKA: Kovács A., Móri M., Lámfalusi P., Krakovszky B. 4, Velencei V., Kiss L. 3, Zsíros B., Tisza L. 1, Kosztoványi A., Bozi M. 2, Pergel A. 4, Paizs M. 1, Hegedűs O. 1, Molnár R. 1, Nyéki I., Kis Molnár M. 1 – edző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 6/4, illetve 2/2

Kiállítások: 2, illetve 10 perc

Lehőcz Zoltán: „Igazi első bajnoki mérkőzés volt, kicsit szokatlan volt a gyerekeknek, most jöttek össze, ez egy új fiatal csapat. Sokáig kézben tartottuk a meccset, de a második félidőben kijött az a fajta rutintalanság, hogy amikor az ellenfél felzárkózott, az addigi jó játék megszakadt, és a játékosok többször rossz megoldást választottak, kapkodtak. Ez egy jó tanulság volt nekik, sok ilyen szoros mérkőzésünk lesz még, el kell telnie egy bizonyos időnek, mire ezeket a találkozókat már biztosan meg tudjuk nyerni.”

Bozi Máté: „Ez volt az első bajnoki meccsünk együtt és meg nem volt meg a teljes összhang mindenki között. Nem vagyok boldog, mert sokkal több volt ebbe a meccsben, mint amit sikerült kihoznunk belőle. De most már a következő meccsre kell koncentrálunk!”

Pergel Andrej: „Az első félidőben gyorsan játszottunk. A védekezés nem volt rossz, de nem volt elég agresszív. A szünet után az ellenfél megtartotta a tempót az első félidőből, mi nem. Támadásban nagyon sok hiba volt, védekezésben sokszor lekéstünk, sokat voltunk emberhátrányban és a kapusteljesítmény is hiányzott.„

fotó: Móri Maya

2018 SZE 03 17:23:53/