Jó tanulóink elismerése
A NEKA tíz növendéke érdemelte ki a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója 2018” díjat, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága ad át minden tanév végén.

A 2017/18-as tanév teljesítményeit figyelembe véve az országban több mint 650 fiatalt díjaztak, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók voltak, 4,8-as, 4,7-es, illetve 4-es átlagot értek el, emellett sportáguk országos bajnokságán vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek.

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium NEKA-s tanulói közül Kovács Noémi, Kajdon Blanka, Woth Viktória és Mlinkó Zsófia teljesítményét ismerték el oklevéllel. A Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola képviseletében Somlai Rita, Veress Filep Boglárka, Szabó Nina és Széles Nándor érdemelt elismerést, míg a tavaly még a Boglári Általános Iskola diákjaként remeklő, jelenleg mathiászos – Tárnoki Márkó és Bognár Patrik kapott helyet az országos rangsor legjobbjai között.

A Siófoki Szakképzési Centrum is ünnepélyes keretek között adja át minden évben a tanintézmények legjobbjainak járó díjat, amit „Kiváló tanuló” kategóriában Somlai Rita, a Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola diákja kapott. A NEKA növendéke 12. G osztályos gimnáziumi tanuló, aki 4 éven át kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkezett, kézilabda sportágban többszörös magyar bajnoki, valamint országos diákolimpia érmes, emellett a Techtogether Junior, pályaorientációs csapatversenyen 6. helyezésért elért csapat tagja volt.

2019 JÚN 19 15:08:16/