Jól kell rajtolni!
Csütörtöktől a szlovéniai Celjében szerepel női U17-es kézilabda-válogatottunk a korosztályos Európa-bajnokságon. Bár a mieink a tavalyi nyílt serdülő Eb-t megnyerték, ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző szerint ezúttal új mezőny, új lebonyolítási rendszer várja a magyar csapatot, melyben 10 NEKA játékos bizonyíthat. 

Az Eurőpa-bajnokság valamennyi mérkőzése élőben nézhető az ehftv.com oldalon.

Ifj. Kiss Szilárd csapata Balatonbogláron  - külföldi csapatok ellen - készült fel az U17-es Európa-bajnokságra, majd Dániában játszott két felkészülési mérkőzést, ahol a NEKA-n is dolgozó szakember nem lehetett jelen.

„A felkészülés vége úgy alakult, hogy én a bakui EYOF-on voltam a B-kerettel, így egy hétig nem láttam a lányokat, persze nem bánom az azerbajdzsáni utazást, csak jó lett volna két helyen is ott lenni. A dániai eredmények jók voltak, decemberben itthon kőkemény meccset játszottunk velük, a második felkészülési mérkőzésen a játék is remekül működött, így bizakodva várjuk az Eb-rajtot” - beszélt honlapunknak az előkészületekről ifj. Kiss Szilárd. S bár tavaly első helyen végzett a magyar csapat a göteborgi nyílt Eb-n, a szakember szerint ebből nem lehet kiindulni:

„A lányoknak, ez lesz az első nemzetközi tornájuk – persze igaz ez az ellenfelekre is - a tavalyi nyílt Eb egy teljesen más lebonyolítású rendszer volt. Nehéz felmérni az erőviszonyokat, nem tudjuk, hogy az ellenfeleknél ki játszik vissza. Csak egy-két forduló után látjuk majd mi is a jelenlegi realitás. Csütörtökön a szlovákokkal kezdünk, akiknél a mezőny egyik legjobb jobbátlövője játszik, ő tavaly a Győrben, idén pedig a Mosonmagyaróvárban szerepel majd. Rá nagyon oda kell figyelnünk, kiemelkedő képességű kézilabdázó . De igaz ez a többiekre is, hiszen hajtós kis csapatról van szó. Az osztrákoknál ugyanakkor a kiváló balátlövő okozhat gondot nekünk, erre a két mérkőzésre koncentrálunk most leginkább. Arra biztos, hogy jó volt a tavalyi siker, hogy önbizalmunk legyen, de ez a két csapat veszélyesebb lehet, mint azt sokan gondolják.

Ifj. Kiss Szilárd szerint az esélyekről is nehéz a torna előtt beszélni.

Az első korosztályos verseny előtt nem lehet jósolni vagy megítélni, hol a helyünk. Biztatóak az előjelek, de hangsúlyozom, a sok megnyert felkészülési meccs semmit nem ér, ha az eső két csoportmeccsen nem nyújtunk maximális teljesítményt és nem tesszük oda magunkat. Egyelőre csak erre koncentrálunk, a folytatásról nem beszélünk.”

A keretben tíz NEKA játékos – Bánhidi Barbara, Faragó Luca, Horváth Nikolett, Juhász Gréta, Kajdon Blanka, Kubina Molli, Mérai Maja, Nagy Laura, Vámos Míra, Woth Viktória szerepel.

Női U17-es Európa-bajnokság, 2019. augusztus 1-11., Szlovénia, Celje

Csoportbeosztás:

A-csoport: Norvégia, Spanyolország, Svédország, Horvátország

B-csoport: Magyarország, Románia, Szlovákia, Ausztria

C-csoport: Németország, Dánia, Hollandia, Portugália

D-csoport: Franciaország, Oroszország, Montenegró, Szlovénia

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 1., csütörtök 17:00 Magyarország-Szlovákia

Augusztus 2., péntek  17:00 Ausztria-Magyarország

Augusztus 4., vasárnap 17:00 Magyarország-Románia

A magyar női ifjúsági válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Németh Kata (Dunaújvárosi KKA), Bukovszky Anna (GVM Europe-Vác), Kubina Molli (NEKA)

Jobbszélső: Rittlinger Lotti (Mohácsi TE)

Jobbátlövők: Kürthi Laura (Győri Audi ETO), Horváth Nikolett (NEKA)

Irányítók: Kajdon Blanka (NEKA), Woth Viktória (NEKA), Farkas Johanna (Győri Audi ETO)

Beállók: Faragó Luca (NEKA), Bánhidi Barbara (NEKA)

Balátlövők: Juhász Gréta (NEKA), Koronczai Petra (Dunaújvárosi KKA), Nagy Laura (NEKA)

Balszélsők: Vámos Míra (NEKA), Mérai Maja (NEKA)

Szövetségi Edző: Ifj. Kiss Szilárd

Edző: Papp György

Terapeuta: Seck György 

2019 JÚL 31 18:53:02/