Jótékonysági akció – „Egy fél pizza ára”

A Nemzeti Kézilabda Akadémia csatlakozott idén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Adni öröm” elnevezésű jótékonysági programsorozatához. A hagyományokra visszatekintő, adventi időszakban megvalósuló akció célja a hátrányos, rászoruló helyzetű családok, emberek megsegítése, az ünnep szebbé tétele.

A NEKA sportolói és munkatársai az „Egy fél pizza ára” nevet viselő kezdeményezés keretében felajánlottak egy bizonyos összeget a nemes cél érdekében. Az akció sikeres volt, hiszen az adományokból összesen 160 ezer forint gyűlt össze, melyből a növendékek tartós élelmiszert vásároltak. A fiatalok komolyan vették a feladatot, és a gondosan összeállított lista alapján több bevásárlókocsit töltöttek meg. 

A gyerekek a segélyszervezet koordinálásával közreműködnek majd a csomagolásban, és családok részére történő házhozszállításban is.

„Önkéntes és nem kötelező dologról van szó, így külön öröm számunkra, hogy a gyerekek szívesen csatlakoztak a felhíváshoz, és a lehetőségeikhez mérten hozzájárultak az akció sikeréhez. A NEKA alapelve a „Teljes embert nevelünk”, ennek jegyében szeretnénk elérni, hogy játékosaink a kézilabdapályán és az élet minden területén, minden helyzetben megtegyék a tőlük telhető legtöbbet, segítsenek másokon. Fontos, hogy a társadalmi szerepvállalás fontosságáról ne csak beszéljünk, hanem tegyünk is érte.” – mondta el Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője.

Fotó: Tompos Gábor

2017 DEC 14 17:28:25/