Jótékonysági bál a hátrányos helyzetű gyermekekért

A II. Jótékonysági NEKA-Bál vendégei idén is segítenek a belépőjegy megvásárlásával, hiszen a bevételből a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot támogatjuk. A szervezet sportbizottságának tagja Partics Katalin világbajnok öttusázó, aki szintén eljön a december 3-i rendezvényre, és személyesen mutatja be azt az áldozatos munkát, amely a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását tűzte ki célul. 

A lovasterápia a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjának szerves részét képezi, a szakemberek 2001 óta tartanak fejlesztő foglalkozásokat fogyatékkal élő gyerekeknek. Partics Katalin a fóti Lovasterápiás és Oktató Központban dolgozik parasport-oktatóként és segíti a szegénységben vagy fogyatékkal élő gyermekeket speciálisan, a problémáikat figyelembe véve.

„Azokkal a problémával bíró gyerekekkel foglalkozom, akik számára a lovasterápia már befejeződött, de szeretnék folytatni a lovaglást, mint sportot. Ez egyrészt a tehetséggondozásról szól, másrészt arról, hogy próbáljuk megalapozni az egészséges életmód-szemléletet. A sportbizottságon belül személyes célom lehetőséget biztosítani a gyermekeknek, hogy minél több sportot kipróbálhassanak, és ezen keresztül a jövőben kitörési lehetőséghez jussanak” – mondta el Partics Katalin.

A NEKA BÁL résztvevői első kézből hallhatnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a lovasterápia jelentőségéről, fontosságáról.

 


2016 NOV 21 15:11:54/