Jótékonysági futóversenyen indul Mocsai Tamás

Badacsonyban rendezik meg augusztus 26-án a Dűlőre Futunk elnevezésű futóversenyt, ahol neves sportszakemberek, prominens személyiségek is rajthoz állnak. Az esemény nevezési díjainak egészét jótékonysági célra ajánlják fel a szervezők, a Laposa Borbirtok és a Tigra SE. A két kezdeményezett a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Tördemic Néptáncegyüttes. A helyszínen összegyűjtött adományokat (sportfelszereléseket) a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületnek adják át.

A 12 kilométeres távot egyéniben vagy váltóban teljesíthetik az indulók. A FODISZ VIP „futókülönítmény” csapatvezetője Dr. Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottságának elnöke lesz. Az egyik VIP váltóban szerepet vállal a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője, Mocsai Tamás is, aki Boronkay Péter paratriatlonistával és Szabó Ferenccel, a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Szövetsége elnökével fut egy csapatban.

Igazán különleges, családias hangulatú futóeseményre lehet számítani a gyönyörű Badacsony-hegy körül, jó célokért! A rajt szombaton 10 órakor lesz.

FODISZ VIP VÁLTÓ I. CSAPAT tagjai: Szélesi Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Sarinay Zoltán, az EMMI Sportért Felelős Államtitkárság, Sportkapcsolatokért Felelős Osztály osztályvezetője, Szabó László, a FODISZ és az MPB elnöke.

FODISZ VIP VÁLTÓ II. CSAPAT tagjai: Boronkay Péter, paratriatlonista, Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, ügyvezetője, Szabó Ferenc, a Fogyatékkal Élők Komárom-Esztergom Megyei Szövetsége elnöke.

FODISZ VIP VÁLTÓ III. CSAPAT tagjai: Dányi Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója, Juhász Péter, EMMI Fogyatékosságügyi Főosztály főosztályvezetője, Barna Bence, a FODISZ Nógrád megyei versenyigazgatója.

​​Az esemény két védnöke: Novák Katalin, az EMMI Család- és ifjúságügyért, Nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Szekeres Pál, olimpia bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos.


2017 AUG 25 18:00:20/