Junior Eb-re hangolva

Erős ellenfelekkel készül a dániai U20-as férfi Európa-bajnokságra a magyar kézilabda-válogatott. Gyurka János együttese múlt héten Spanyolországban mérkőzött meg kétszer a házigazdákkal, hamarosan pedig a világbajnok Franciaország ellen lépnek pályára a fiúk.

„Remekül szolgálta a felkészülésünket a spanyolok elleni két találkozó. Az első meccsen kicsit csapongó volt a játék, hullámzott a teljesítményünk. Öt góllal alul maradtunk, de a lényeg az volt, hogy érezzük meg a ritmust és gyakoroljuk az új dolgokat. A második mérkőzésre már speciálisabban készültünk, és ezúttal már teljesen más arcát mutatta a társaság. Kezdettől fogva kézben tartottuk a meccset, vezettünk több góllal is, a végjáték pedig szorossá vált” – kezdte az értékelést Gyurka János szövetségi edző.

"Amin javítanunk kell, az a védekezés, mert sokszor lemaradtunk, lábbal nem tudtuk követni a támadásokat, így sok kiállítást kaptunk. Abszolút pozitív volt a játékosok hozzáállása, a küzdelem, a tudatosság, így egy nagyon jó meccset tudtunk játszani. Az egygólos győzelem töltést adhat a társaságnak, jó, hogy így zártuk a felkészülés harmadik hetét.

A folytatásban a speciális játékhelyzeteken dolgozunk, gyorsítani kell a játékot is, és örömteli, hogy a világbajnok francia junior-válogatott elfogadta a meghívásunkat, így szerdán és csütörtökön, Dabason megmérkőzünk velük. Ezzel zárjuk a felkészülést, és július 27-én utazunk Dániába, az Európa-bajnokság színhelyére.

Az Eb-csoportellenfelek felkészülési eredményeit ismerjük, de túl sok következtetést nem lehet levonni. Azt tudjuk, hogy mindenki erősödött, Svédország nagyon erős, több junior játékosa szerepel a felnőtt válogatottban, a németek és horvátok is jó formát mutatnak” – mondta el Gyurka János.

A junior válogatott 18-as keretében három NEKA-játékos, Mikita Bence, Szöllősi Bálint és Kovács Márk szerepel, az Európa-bajnokságra 16 játékos utazik majd.

2016 JÚL 19 15:55:05/