Junior Európa-bajnok Magyarország!
Kimagasló teljesítményt nyújtva, 27-20-ra nyert a magyar női junior kézilabda-válogatott a Hollandia elleni döntőben, így Európa-bajnoki címet ünnepelhet Győrben! A mieink remekeltek az egész tornán és százszázalékos teljesítménnyel lettek a kontinens legjobbjai! A keretben hat NEKA nevelésű játékos szerepelt!

A magyarok fantasztikusan kezdték a finálét, az első félidőben a szenzációsan védő Herczeg Lili vezérletével kiválóan állították meg a hollandokat, akik mindössze hétszer találtak a kapunkba. Fordulás után pár percre megakadt a játék, de a telt házas csarnokban a szurkolók biztatása mellett ismét lendületbe jöttek a lányok és végül magabiztosan nyerték meg az aranycsatát. A meccs legjobbja - az Eb-n immár negyedszer - Herczeg Lili lett.

Az Európa-bajnokság All Star csapatába két magyar játékos, Kácsor Gréta és Kuczora Csenge került be.

Golovin Vlagyimir Európa-bajnok keretének hat jelenlegi vagy korábbi játékosunk, Albek Anna, Vámos Petra, Herczeg Lili, Schatzl Natalie, Simon Armilla és Takó Viktória volt tagja. A szakmai stáb tagja a NEKA kapusedzője, Bartalos Bála, és dr. Kisegyházi Attila is.

Természetesen meg kell említeni Bohus Beát és dr. Woth Pétert is, akik lerakták az alapokat, éveken át dolgoztak ezzel a generációval, és tavaly nyáron világbajnoki ezüstérmet szereztek a válogatottal.

Női U19-es Európa-bajnokság, döntő:

Magyarország-Hollandia 27-20 (14-7)

Magyarország: Herczeg L., Szabó D. (kapusok), Albek A. 1, Arany R. 4, Bánfai K., Kácsor G. 2, Kellermann D., Kuczora Cs. 3, Pál T. 4,  Schatzl N. 4, Simon A. 2, Stranigg Zs. , Szilovics F., Tóth N. 4, Vámos P. 2, Zsiborás L. 1- szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.

Hollandia: Trooster, Van der Vliet 4, Daleman, Van der Baan 2, Krullaars 4, Amsen, Nüsser 3, Ternede, Dekker 3, Schutrups, Winkels, Huibels, Van der Geest, Sprengers 4, Theron, Tutert -szövetségi edző: Tijsterman Monique

A bronzmérkőzés eredménye:

Norvégia – Oroszország 29-26

fotó: mksz.hu/Cseh Péter

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: HERCZEG Lili (NEKA/Mosonmagyaróvár), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (NEKA/Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA/DVSC Shaeffler), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest), TAKÓ Viktória (NEKA)
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina


2019 JÚL 21 18:48:20/