Junior-vb: egy álmunk vált ezzel valóra!
Csodálatos pillanatokat és felejthetetlen napokat szereztek a szurkolóknak a női junior-világbajnokságon aranyérmet szerző csapat tagjai. A keret hét tagja korábban a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa volt, ők emlékeznek vissza a fantasztikus sikerre és a győzelemhez vezető útról is beszélnek.

Pásztor Noémi: „Nagyon jó érzés volt megnyerni, aznap még talán fel sem fogtuk, és mára is nehezen feldolgozható. De egy óriási élmény volt, mindenki iszonyatosan boldog volt. Szerintem nem volt teher a hazai rendezés, inkább pozitívan fogtuk fel. Nagyon nagy erőt adott a közönség buzdítása, hogy ennyien szeretnek minket. Nem gondoltuk volna, hogy ilyen sokan kinn lesznek majd a meccseinken, pozitív csalódás volt mindenki számára. Abban voltunk jobbak, hogy mi nem csak a jó eredményért küzdöttünk, hanem egymásért. Mindenki szereti egymást, bárki gólt lőtt a pályán lévőktől kezdve, a kispadon át a lelátón ülőkig mindenki egyszerre hatalmas mosollyal ugrott fel. Ez volt az igazi erőnk!”

Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Szabó Kitti: „Még a mai napig nem fogtam fel teljesen, hogy világbajnokok vagyunk. Erre vártunk már kiskorunk óta, hogy felkerüljünk a csúcsra. Nagyon jó visszanézni az ünneplős videókat és látni azt, hogy mennyire egy csapat lettünk az évek alatt, amelynek az eredménye is meglett. A felkészülési meccsek alapján nem gondoltuk volna, hogy ennyi ember kilátogat a meccsünkre és így szurkol nekünk! Nagyon jó érzés volt tudni azt, hogy több ezer ember nekünk szurkol, számomra ez egy plusz erőt adott. Úgy gondolom, hogy a világbajnokságra teljesen felkészülten jöttünk, egy csapatként küzdöttünk. Mindenki tudta miért vagyunk itt, mik a célok! Lépcsőről lépcsőre haladtunk, mindig az éppen előttünk álló feladattal törődtünk és ez meghozta a sikert! Ezt az egész együtt töltött négy évet sosem felejtem el és úgy hiszem, a legjobb lezárása volt ez a gyerekkorunknak!”

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Fodor Csenge: Fantasztikus érzés, nagyrészt meg felfoghatatlan ez az egész. Egy álmunk vált ezzel valóra! Nagyon jó érzés, hogy mind az a kemény munka, amit fizikailag és lelkileg is beletettünk ebbe egész nyáron, az kifizetődött. Külön öröm az is, hogy ilyen szép eredménnyel tudtuk lezárni ezt az időszakot, hiszen ennek a korosztálynak ez volt az utolsó világversenye együtt. Az, hogy hazai vb volt, a hozzáállásunkban semmit nem változtatott meg, hiszen a csapattal ugyanúgy álltunk volna ehhez a versenyhez, ha egy másik országban kerül megrendezésre, ugyanúgy küzdöttünk volna az aranyért, ez nem kérdés. Inkább ez egy hatalmas plusz és adrenalin volt számunkra, hogy hazai közönség előtt léphettünk pályára és teltházas meccseink lehettek. Mindenkinek meg akartuk mutatni, hogy mi vagyunk a legjobbak, hogy azért vagyunk jobbak másoknál, mert igazi csapatkent tudunk küzdeni és játszani, és ez teljes mértékben sikerült is! Azt a támogatást, amit kaptunk az emberektől, mind a szurkolóktól mind pedig a szeretteinktől, óriási erőt adott nekünk. Sosem fogjuk elfelejteni, egy örök emlék marad mindenki számára, az biztos!”

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Kuti Bettina: „A lányokkal egy álmunk vált valóra azzal, hogy megnyertük a vb-t. Fantasztikus érzés volt besétálni a teltházas csarnokba, és együtt énekelni 6500 emberrel a himnuszt, extázis hangulatot varázsoltak minden meccsünkre. Nem lehet elégszer megköszönni azt a támogatást, amit a két hét alatt kaptunk tőlük. Az ő energiájuk mellett kétség kívül a legnagyobb erősségünk a csapategységünk volt, és az, hogy mindennél jobban akartuk az aranyérmet. Úgy gondolom, hogy ez tökéletes lezárása volt az együtt töltött éveknek. Sosem fogom elfelejteni ezt az élményt, és a lányokat, akikkel együtt nőttem fel. Szeretném megköszönni mindenkinek, korábbi edzőinknek, és a stábtagoknak, akik hozzásegítettek minket ahhoz, hogy világbajnokok lettünk.”

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Giricz Laura: „Még mindig felfoghatatlan érzés, hogy világ legjobb csapata vagyunk. Nagyon jó érzés volt ennyi ember előtt játszani. A szurkolók sok erőt adtak nekünk a vb alatt, köszönjük nekik. A csapatunk nagyon egyben volt ezen a nyáron, remek hangulatban teltek a felkészülési hetek. Nagyon szeretem a lányokat és sajnálom, hogy ennek a korosztályos válogatottnak vége. De szerintem nagyon szépen zártuk!”

Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Hornyák Bernadett: „Semmi teher nem volt rajtunk! Tudtuk, hogy esélyesek voltunk, de lépésről lépésre gondolkodtunk, évek óta ez volt a célunk. Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre sikerült, szerintem még fel sem fogtuk, hogy mit értünk el. A mi csapatunk pályán kívül is a világ legjobb csapata!!”

Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Horváth Laura: „Szenzációs két hetet tudhatok magam mögött, biztos vagyok benne, hogy életem egyik legszebb élményei közé fogom ezt sorolni a későbbiekben. Már a felkészülés alatt érezni lehetett a csapaton, hogy nagyon motivált mindenki, hogy valami szuper előtt állunk. Amikor Debrecenbe utaztunk, még nem is mertünk erre gondolni, hogy mi lesz, hogyha nyerünk. Tudtuk, hogy jól felkészültünk, mind mentálisan, mind fizikálisan is, de abban is biztosak voltunk, hogy a többi csapat sem tétlenkedett. Aztán elkezdtük, és ahogy mentünk előre meccsről-meccsre, egyre jobban érződött az évek során kialakult erős csapatkohézió. Tudunk örülni minden apró jó dolognak, passznak, lövésnek, védésnek. A legjobb az volt, hogy ilyen sokan kilátogattak a meccseinkre, és együtt örültek velünk, ez rengeteg erőt adott. Az elején kicsit tartottam tőle, hogy nehogy megremegjen a lábunk a nagy közönségtől, a hazai pályától, az elvárásoktól, de nem így lett, ez mindenkiből csak a legjobb formáját váltotta ki. Nagyon örülök, hogy ott lehettem a csapattal, feltettük a pontot arra a bizonyos i-re, és együtt magasba emelhettük a világbajnoki serleget! Köszönök mindent!”

Borítókép: Kovács Anikó/MKSZ

Fotó: Cseh Péter/MKSZ

2018 JÚL 18 19:02:33/