Kapusedzők Balatonbogláron
A debreceni junior-világbajnokságon győztes magyar leányválogatott és a NEKA kapusedzője, Bartalos Béla, vb-tapasztalairól is beszélni fog az MKSZ balatonboglári szakmai táborában.

Balatonbogláron minden készen áll a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja által, a kapusedzők számára szervezett szakmai tábor fogadására. A március 4-től 5-ig sorra kerülő eseményen színvonalas szakmai program várja a résztvevőket, akik az elméleti előadásokat a NEKA előadó termében hallgathatják meg, a gyakorlati edzésbemutatókat pedig a NEKA Sportcsarnokban tekinthetik meg.

A 2018-ban publikált „Kézilabda kapusok képzése, edzése és felkészítése”című szakkönyvhöz kapcsolódóan a poszttal kapcsolatos legfontosabb területeket különböző megközelítésben elemzik majd a szakmai tábor során, különös tekintettel a gyakorlati elemekre, amelyek valóban a kapusedzés fortélyaiba kalauzolja a fejlődni kívánó kollégákat.  Több neves szakember mellett a NEKA és a magyar női junior kézilabda-válogatott kapusedzője, Bartalos Béla is előadást tart, mégpedig Bíró Imrével közösen, „A kapus stílusjegyeinek kialakítása és a kapussá válás folyamata” címmel.

„Elsősorban a fiatalok képzése során szerzett tapasztalataimat felhasználva beszélek majd a témáról, de a debreceni junior vb-győztes magyar csapat kapusedzőjeként végzett munkám tanulságai is fontos részét képezik majd az előadásnak. Olyan felfogásban és rendszerben dolgoztam ugyanis a három kapussal, amely meglátásom szerint eredményre vezetett és fontos része volt a sikernek. Az utánpótlás kapusképzés egyik legfontosabb területe a megfelelő kiválasztás, amire a Nemzeti Kézilabda Akadémián különösen nagy gondot fordítunk. Az ehhez támpontot biztosító kritériumok helyes meghatározásában is számos hasznos tanáccsal szolgálhatok majd a kollégáknak” – tájékoztatta honlapounkat előadásának főbb pontjairól Bartalos Béla.

fotó: Tompos Gábor

2019 FEB 28 09:33:32/