Kapusedzők a NEKA-n
A Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja március 4-5-ig kapusedzők számára szervez szakmai tábort Balatonbogláron.

 A kétnapos rendezvényen a poszt oktatásához kapcsolódó szakmai előadásokra és edzésbemutatókra kerül sor.

Dr. Marczinka Zoltán, az MKSZ-NEK igazgatója elmondása szerint a szakmai tábort az általuk indított kapusedző tanfolyam lezárásaként tartják a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

„A Nemzetközi Edzőképző Központ képzési struktúrájának része, hogy az alapképzéseken túl, az edzői munkát segítő egyéb részterületekre is igyekszik koncentrálni – avatta be honlapunkat az előkészület részleteibe a szövetség szakembere. – Az ennek keretében szerzőtársaimmal tavaly publikált Kézilabda kapusok képzése, edzése és felkészítése című szakkönyvhöz kapcsolódóan szerveztünk gyakorlati tanfolyamot, kimondottan azon kollégáknak, akik a múltjukból vagy mostani munkájukból adódóan a kapusedzés fortélyait szeretnék jobban átlátni, és a lehető leghatékonyabban segíteni a vezetőedzőt.”

A NEK által tavaly indított 120 órás kapusedző tanfolyam az érdeklődők nagy létszáma miatt három helyszínen kerül lebonyolításra. Debrecenben Bíró Imre, Balatonfüreden Dr. Hoffmann László, míg Budapesten Bakos István vezetésével zajlanak a képzések. Ezeket a csoportokat összevonva született meg a balatonboglári szakmai tábor ötlete, amely a hallgatóknak kötelező, de a létszámtól függően korlátozott számban a külsős vendégek számára is nyitott lesz.

„Próbáljuk komplexen kezelni ezt a területet, Dr. Bartha Csaba edzéselméleti megközelítésben beszél a kapustémáról, Dr. Balogh László a mentális képzésükben próbál segítséget nyújtani, míg Szabó András László a kapusképzés erőnléti oldalát emeli ki. A kézilabda-világbajnokságokon járt válogatott kapusedzők, Bakos István és Szathmári János ugyanakkor a kinti tapasztalataikat osztják meg az érdeklődőkkel. Fő célunk a szakmai konzultáció lehetőségének megteremtése, illetve a hallgatók felkészítése a vizsgákra. Ehhez jobb helyszínt nem is találhattunk volna, mint a Nemzeti Kézilabda Akadémia, ahol minden feltétel adott egy sikeres szakmai rendezvényhez” – összegezte a márciusi tanfolyammal kapcsolatban Dr. Marczinka Zoltán.


2019 FEB 12 17:33:27/