Képzés és élményközpontúság
A NEKA Lurkóprogram pedagógusainak részvételével tanévnyitó értekezlettel kezdődött az idei tanév. A Nemzeti Kézilabda Akadémia meghívására valamennyi tanintézmény képviseltette magát, hogy az éves tervezett rendezvényekről, célokról egyeztessenek.

A rendezvényt Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője nyitotta meg, aki elmondta, hogy idén más versenyeztetési formában lépnek pályára a programban résztvevő gyerekek, akik az eddigi évekhez hasonlóan minden segítséget megkapnak az akadémiától.

Dr. Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója köszöntőjében hangsúlyozta, hogy annak idején, az MKSZ-ben elindított Kézilabda az iskolában program beindításában részt vett, így pontosan tudja, mennyi odaadás, áldozat és pluszmunka jellemzi a pedagógusok munkáját, akik a sportoló gyerekekkel foglalkoznak.

„Mindenkit meg kell becsülni, aki a kézilabda népszerűsítéséért dolgozik, továbbra is azt kérjük, hogy a gyerekek felé az élményközpontúságot képviseljétek, a legfontosabb a képzés, hogy a kicsik elsajátítsák az alapvető mozgásformákat, az eredmény pedig később úgyis megérkezik” - szólt a pedagógusokhoz dr. Kersch Ferenc.

Siklerné Bárány Henriett és Varga Zsolt, a NEKA Lurkóprogram mentorai kiemelték, hogy a kisiskolás gyermekbajnokságok helyett ebben a szezonban fesztiválokat és tornákat rendeznek, ahol valamennyi csapat játékosai pályára lépnek az egymás elleni mérkőzéseken.

„Az idei tanévben összesen négy, a különböző ünnepek idején rendezünk tornákat, az első nagy rendezvény az I. Lurkó Mikulás Kupa lesz november 30-án, ahová mind a 11 iskola csapatait várjuk. Ezek a legjelentősebb változások, az együttműködés többi formája változatlan marad” – emelte ki a pedagógusoknak Siklerné Bárány Henriett.

2019 SZE 06 19:17:45/