Két pont két rangadón
A NEKA férfi ifjúsági csapata nagy csatában 22-19-re kikapott a Balatonfüredtől, míg a két együttes serdülő összecsapásán 23-22-re nyertünk.

 A serdülő fiúk a meccs hajrájáig komoly előnyt szereztek és a 38. percben már 20-14-re vezettek, az utolsó percekben azonban felzárkóztak a vendégek, és végül szorossá tették a találkozót. Az ifjúsági rangadó feszült légkörben zajlott, hiszen nagyon akarta a győzelmet mindkét csapat, és bár a szinte végig vezető Balatonfüred ellen az utolsó percekben sikerült fordítani, a végjátékban a jobban koncentráló rivális tudott nyerni.

Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 19. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Balatonfüredi KSE 19–22 (10–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 80 néző

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T., Pálfi D. (kapusok) – Kovács G. 5 (5), Péter B. 3, Balogh J. 2, Gál D. 2, Kepess J. 2, Czabán M. 1, Dely M. 1, Ilic Z. 1, Tóth P. 1, Vetési B. 1, Csomor T., Kecskés D. Vezetőedző: Sótonyi László

Balatonfüredi KSE: Ágoston Á., Seprős B. (kapusok) – Tóvizi T. 5, Draskovics G. 4, Vajda H. 4, Papp K. 3, Tóth D. 3, Ág B. 1, Brandt B. 1, Frauenberger B. 1 (1), Gubicza Cs., Hutvágner Ákos, Hutvágner Áron, Molnár M., Papp K., Orbán B. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián

Hétméteresek: 5/5 illetve 1/1

Kiállítások: 4 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Tizenkilenc lőtt góllal szinte lehetetlen mérkőzést nyerni. Hiányzott a koncentráció a befejezéseknél, illetve a mérkőzés fontos szakaszaiban sem voltunk ott annyira fejben, hogy legyen lehetőségünk a fordításra. Csapat és egyéni szinten is ennél többet tudunk, remélem, a következő mérkőzéseken ezt meg is tudjuk mutatni."

Serdülő I. osztály-Nyugat – 19. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – Balatonfüredi KSE 23–22 (13–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 70 néző

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Krakovszki Zs. 6, Temesvári G. 6, Papp T. 4, Kovács D. 2 (2), Bodócs M. 1, Igali G. 1, Kecskés L. 1 (1), Papp B. 1, Szeverényi B. 1, Buri A., Csengeri H., Jajic D., Szabó Á., Tárnoki M. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Balatonfüredi KSE: Lakatos K., Lovistyek L. (kapusok) – Ludmán M. 6, Jánosi T. 4, Kretz A. 4 (1), Horváth H. 3, Valler K. 3, Frauenberger B. 1, Kovács B. 1, Breuer M., Fadhle H., Gátvölgyi Á., Hermann H., Hutvágner Á., Klucsik M., Meidlinger L. Vezetőedző: Kis Ákos

Hétméteresek: 3/3 illetve 1/1

Kiállítások: – illetve 2 perc

JÁTÉKOS SZEMMEL

Temesvári Gábor: „Az elejétől kezdve nagy iramot diktáltunk, aminek köszönhetően sikerült pár gólos előnyre szert tenni, azonban a félidő vége felé megtört a lendületünk, és az ellenfelünk vissza tudott kapaszkodni. A második félidőt úgy kezdtük, ahogy az elsőt, és nagyon hamar el tudtunk lépni, viszont 5 gól fölé nem nőtt a különbség, emiatt pedig a hajrára az ellenfelünk felzárkózott egy gólra. Végül meg bírtuk tartani ezt az előnyt, gratulálok a csapatnak!”

Szeverényi Bence: „Nagyon örülünk ennek a 2 pontnak, nagyon akartuk a győzelmet és meg is lett az eredménye. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz és ez be is bizonyosodott, mert a meccs végégig szoros volt a rangadó. Az első félidőt jó rajttal kezdtük, hiszen tudtunk néhány könnyű gólt szerezni lerohanásokból, de a félidő végére szorosabb lett az állás. A félidő után sikerült néhány góllal meglógni, de kitartóak voltak, emiatt nehéz végjáték volt, amit jó védelemmel sikerült megnyernünk. Gratulálok a csapatnak!”

Takács Ákos: „Nagyon jól kezdtük a meccset, vezettünk 3-4 góllal, de utána az ellenfél vissza tudott zárkózni és így az első félidő végén csak egy góllal vezettünk. A második félidő elején tudtunk lerohanásgólokat lőni, amivel megint előnyt szereztünk, de Füred megint vissza tudott jönni de végül sikerült nyerni 1 góllal. Gratulálok a csapatnak!”

Papp Tamás: „A meccset jól kezdtük, bár a védekezésben volt itt-ott egy-egy elvétett fegyelmezetlenség, de úgy gondolom, hogy a meccs első szakaszában ezek belefértek. A támadójátékunkban megtaláltuk az összhangot és ezért tudtunk eredményesek lenni. Büszke vagyok a csapatra egy jót küzdöttünk és ezzel fontos pontokat szereztünk.”

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁR 13 20:40:24/