Kétgólos MTK-győzelem a juniorok ellen

Nagyon rosszul kezdték a meccset a juniorok, hiszen bár megszerezték a vezetést, utána sorozatban öt gólt kaptak, nem véletlen, hogy Hajdu János szövetségi edző már a 4. percben időt kért. Ezt követően sem javult a helyzet, így 7-1-re elhúzott az MTK, de Suba Sára remek kapusteljesítményének is köszönhetően a 15. percben már 7-10 volt az állás. A fiatalok nem tudták tartani Gorilskát, aki már ötödik találatát szerezte a vendégeknél, míg a junior csapatban Márton Gréta egymaga hét gólt lőtt szélről az első félidőben, így a szünetben 13-17-re vezetett az NBI-es csapat.

Fordulás után a bátran játszó Klujber Katrin vette vállára a csapatot, hétszer volt eredményes a második félidőben, és szerencsére Hornyák Bernadett is többször betalált, így a fiatalok tartották a lépést az MTK-val. A fővárosi együttes az 51. percben hat góllal is vezetett már (24-30), de a junior válogatott nem adta fel, sorozatban lőtt négy gólt, és a végén szorossá tette a meccset. Az utolsó percben 31-30-ra felzárkózott a hazai csapat, az utolsó találatot viszont a kék-fehérek szerezték, beállítva ezzel a végeredményt.

Junior válogatott mérkőzés, nők:

MAGYARORSZÁG U19-MTK BUDAPEST 30-32 (13-17)

JUNIOR VÁLOGATOTT: Dányi, Suba (kapusok), Faluvégi 2, Fodor 2, Giricz, Hornyák 3, Hudák 2, Klujber 8, Kuti, Lakatos 2, Márton 7, Nagy L. 4, Pankotai, Román, Sallai. Szövetségi edző: Hajdu János

MTK: Hlogyik, Putz, (kapusok), Blaubacher, Dakos 3, Gorilska 8, Háfra, Hosszu 2, Juhász, Kovács G., Nyikolajenko 7, Slakta, Stranigg 1, Szádvári 5, Sztankovics, Termány 5, Tóth E. 1. Edző: Golovin Vlagyimir.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.


2016 DEC 07 16:23:00/