Kettős győzelem a szlovákok ellen

A magyar fiú serdülő-válogatott néhány napos közös edzőtáborozást tartott Balatonbogláron, melynek végén két felkészülési mérkőzést játszott Szlovákia ellen. Vágó Attila együttesében hat NEKA-játékos, Fülöp Nándor, Tóth Patrik, Papp Bence, Bálint Bence, Pálfi Dominik és Gáspár Attila kapott helyet. A magyar csapat mindkét mérkőzését magabiztosan nyerte meg, így volt lehetőség a gyakorlásra is. 

„Egy hosszú szezon zárásaként az utolsó edzőtábort tartottuk a csapatnak Balatonbogláron, örülök, hogy lehetőségünk volt ezt a két nemzetközi mérkőzést lejátszani. Jó, ha a fiúk nemzetközi rutint szereznek: itt himnusz volt,  játékvezetés volt, olyan milliő, ami egy világversenyen jellemző, ezt szokni kell, és a csapatnak is össze kell kovácsolódnia.

A két mérkőzésen két különböző védekezési rendszert és abból való lerohanást próbáltunk ki. Örültem, hogy a zártabb rendszerű hatos fal és a nyitott agresszívebb 3-2-1-es védekezés is jól működött, amit a kevés kapott gól is mutat. Sokszor találtunk be lerohanásból, ez pedig mindig demoralizálja az ellenfelet. Szlovákia válogatottja nemrég kezdte el a közös munkát, jó egyéni képességekkel rendelkező csapat, reméljük, hogy egy hosszú távú együttműködés alakulhat ki velük” – értékelt Vágó Attila szövetségi edző.

A serdülő válogatott legközelebb augusztus 8-14-ig készül együtt Balatonbogláron, akkor a románokkal játszik felkészülési mérkőzéseket.

Fiú-serdülőválogatott, felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Szlovákia 35-18 (18-10)

Gólszerzőink: Tóth P. 10, Papp B. 5, Bálint B,, Vajda 3-3, Bendicsek, Fülöp, Kőhegyi, Kurucz, Széles, Tóth P. 2-2, Kecskés, Szász 1-1, (kapusok: Győri Kristóf, Pálfi Dominik)

Magyarország–Szlovákia 40-25 (20-9)
Gólszerzőink: Szász 6, Bálint B., Fülöp N., Széles, Tóth P. 4-4, Kecskés, Papp 3-3, Czakó, Gáspár A., Kőhegyi, Vajda 2-2, Bendicsek, Kurucz, Salamon, Tóth Péter 1-1 (kapusok: Győri Kristóf, Pálfi Dominik)

2016 JÚN 23 09:17:47/