Kevésen múlt a bravúr
A NEKA II. női csapata a Siófok otthonában lépett pályára, és nagy csatában, 33-32-es vereséget szenvedett. Bohus Bea együttese remekül helyt állt az idősebb játékosokat szerepeltető hazaiak ellen, és komoly hátrányt ledolgozva végül egyetlen góllal maradt alul.

Női ifjúsági I.osztály:

Siófok-NEKA II. 33-32 (19-14)

V: Ritter, Sörös

NEKA II.: Lakatos R., CSENDES (kapusok)-, Kovács Sz.1, CSÍKOS 7, JUHÁSZ K.5, Szabó A., MOLNÁR 6, Giricz, PÉCSI 8, Bálint, Czudor, Szabó L. Kurmai, NAGY N. 5/1,

7m: 6/5, ill. 1/1    

kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc

Eredmény alakulása: 6.p: 5-0, 8.p: 7-1, 14.p: 10-6, 20.p: 12-10, 27.p: 17-11, 35p. 21-18,47.p: 25-24, 54.p: 28-29, 59.p: 31-30 60.p: 32-32

Mestermérleg:

Bohus Beáta: „Az ilyen mérkőzések szolgálják igazán a gyerekek fejlődését. Mutatja a csapat erejét, hogy kétszer is hatgólos hátrányból tudtunk felállni, a végjátékban még vezettünk is. Rutintalanságunk miatt nem sikerült még nagyobb bravúrt végrehajtani.”

Játékos szemmel:

Csíkos Luca: „A meccs elején nem tudtunk koncentrálni. Nem állt össze a védekezésünk, nem tudtunk lerohanásgólokat szerezni, a támadásokat elkapkodtuk. Nagyon nagy gól előnyt engedtünk az ellenfélnek, amit elég nehéz volt visszahozni.  A második félidőt már sokkal dinamikusabban kezdtük, a védekezésünk nagyon kemény volt a támadásinkban színesen játszottunk. A lerohanásból szerzett góljainak és a megállító faultjaink száma megnőtt. A vezetést is megszereztük, már teljes extázisban volt a csapat. Az utolsó percet sajnos nem tudtuk  megoldani, de ez nem csak rajtunk múlt, ha a technikai hibákat csökkentjük, ezt a meccset megnyertük volna. Sajnálom, hogy nem szereztük meg a két pontot. Sokkal idősebb, fizikálisan erősebb lányok ellen mérettük meg tudásunkat. Úgy gondolom, ez a vereség felért egy győzelemmel! Hatalmasat küzdött mindenki. Gratulálok az egész csapatnak! Szép volt csajok! Hajrá NEKA!”

Pécsi Villő: „Az első félidőben nem figyeltünk oda eléggé, így az ellenfél hamar előnybe került. Nem volt összeszedett a védekezésünk, és a támadásunk sem. Nem fogtuk rendesen a beállót, amiből elég sok gólt kaptunk. Nem volt megfelelő kapus teljesítményünk, ezért nem tudtunk lerohanás gólokat lőni. A második félidőre már összeszedtük magunkat, látszott a csapaton a küzdés. A támadásokat jól megoldottuk, sok gólt tudtunk szerezni szélről is. A vereség ellenére büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk!"

2019 SZE 20 21:52:53/