Kezdődik a női rájátszás – irány az arany!
Hétvégén rendezik a női ifjúsági és serdülő kézilabda-bajnokságok rájátszását Szigetszentmiklóson, a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatai mindkét korosztályban harcba szállnak az aranyéremért. 

A Keleti és Nyugati csoport első két helyezettje bizonyíthat az elődöntőben, az ifiknél a Győr, a NEKA, az FTC és a Debrecen, míg a serdülők között a Győr, a NEKA, az FTC és az MTK közül kerül ki a végső győztes. A mieink szombaton 11 órától az MTK ellen kezdenek a serdülőknél, míg az ifjúsági elődöntőben NEKA-FTC mérkőzést rendeznek 17 órától.

„Az egész éves munka eredménye most fog kijönni ezen a hétvégén. Az ifjúsági és a serdülő csapatunk is aranyéremre vágyik, de természetesen tudjuk, hogy kemény erőpróba lesz, két nap alatt két mérkőzés vár ránk komoly ellenfelekkel. Az ifjúsági csapatoknál a Győrt és a NEKA-t egy hajszállal esélyesebbnek érzem. Vámos Petra kiesése komoly gondot jelent számunkra, a többiek a bajnoki meccseken kiválóan helyettesítették őt, de nyilván egyszerűbb lenne vele pályára lépni. A serdülők között a Győr a legnagyobb rivális, úgy gondolom, a döntőben velük találkozunk” – értékelte az esélyeket Hajdu János, a női szakág vezetője. 

Bohus Bea, az ifjúsági csapat edzője: "Nagy erőpróba vár ránk. Azt látom, hogy a lányokat most már megcsapta annak a szele, hogy az utolsó nagy erőpróba vár rájuk, hiszen többségük eddig főleg az érettségire koncentrált. Bízom benne, hogy az utolsó erőtartalékainkat elő tudjuk venni. A szezonban, amikor nagyon kellett, mindig összeszedtük magunkat, a játékosok erőn felül teljesítettek, és ezen a hétvégén mindenki kiteszi a szívét a pályára. Nem könnyű két napon át a csúcson lenni, de bízom a csapatban!"

Kiss Szilárd, a serdülő csapat edzője: "Elsődleges célkitűzésünk, az, hogy döntőt játsszunk. Van hitünk, felkészültünk, együtt van a csapat. Természetesen nagyon jó érzés egy országos bajnokság elődöntőjében játszani, és fontos, hogy mindenki olyan hőfokon kézilabdázzon, ahogy az elvárható, de ez egy állomás. Mi négy évben gondolkodunk, és addigra szeretnénk, hogy olyan szintre jussanak, amit mi elképzeltünk. Nem szabad, hogy a lányok túlizgulják ezt a rájátszást, hiszen bármi is lesz az eredmény, van tovább. Ezek a meccsek ugyanúgy a fejlődésüket szolgálják, ezt nem akarom sem túl alul, sem túl felülértékelni. Azt kérem tőlük, hogy taktikailag fegyelmezettek legyünk és higgyünk magunkban!"

A szombati program:

Leány Serdülő I. osztály-Elődöntő

11:00               NEKA            - MTK Budapest                   

13:00               FTC-Allimax  - Győri Audi ETO KC

Női Ifjúsági I. osztály-Elődöntő

15:00               DVSC-TVP    - Győri Audi ETO KC I                    

17:00               NEKA            - FTC-NYC

fotók: Tompos Gábor

2018 MÁJ 25 19:33:37/