Kézilabdaélmény felsőfokon
Jó iramú mérkőzést játszott a NEKA és a Budakalász a férfi Magyar Kupában. A lelkes szurkolók előtt játszott találkozó nemcsak a mieink, hanem az ellenfélnél játszó korábbi akadémisták számára is emlékezetes marad.

Szinte a sorsolás pillanatától kezdve nagy várakozás előzte meg a NEKA-Budakalász Magyar Kupa-mérkőzést, hiszen különleges alkalom, amikor NB I-es csapat látogat Balatonboglárra. Két éve az Érd női és a Tatabánya férficsapatával került össze az akadémia együttese, és bár a papírformának megfelelően akkor is az élvonalbeli riválisok jutottak tovább, fiataljaink sokat tanultak a mérkőzésekből és méltó ellenfelei voltak a tapasztaltabb és fizikailag erősebb ellenfélnek.

A Budakalász elleni találkozón szerdán este ugyanez történt, a NEKA NB I/B-ben szereplő együttese egy percre sem adta fel, és bár végig a vendégek vezettek, nagyobb előnyt nem tudtak szerezni. Sótonyi László tanítványai motiváltan játszottak, végig volt tartásuk a fiúknak, és ha a döntő szituációkban higgadtabb és pontosabb teljesítményt nyújtanak, talán máshogy alakult volna a végjáték. A Budakalász sportszerűen és kellő komolysággal lépett pályára, profikhoz méltó hozzáállással játszottak.

A sportcsarnokban lelkes hazai szurkolótábor biztatta a fiúkat, és ahogy Vetési Bence fogalmazott, hasonló hőfokú összecsapásokra a jövőben is szükség lenne.

„Sokat készültünk és szerettünk volna meglepetést okozni, ami sajnos nem sikerült. Nem vagyunk csalódottak az eredmény miatt, de úgy érezzük, hogy ebben a meccsben több is lehetett volna. Ugyanakkor büszkék vagyunk arra, hogy egy egy osztállyal feljebb játszó csapatnak 60 percig méltó ellenfelei voltunk. A Budakalásznál rengeteg rutinos játékos van, akiknek sok NB I-es találkozó van a hátuk mögött. Jobb tempót diktáltak, mint eddig bárki a másodosztályban, illetve fizikálisan is előrébb tartottak. Azt gondolom, az egész csapat jól érezte magát tegnap, hisz egy ilyen meccsből lehet igazan sokat tanulni, ilyen meccsekre szükségünk lenne a jövőben is” – értékelt Vetési Bence.

Furcsa lehetett a visszatérés Balatonboglárra a vendégeknél játszó négy korábbi játékosunk, Gábor Marcell, Simotics Mátyás, Török Ádám és Váczi Milán számára. A csarnokban régi ismerősként üdvözölte mindenki a fiúkat, és arra is volt lehetőség, hogy az egykori osztályfőnökkel és igazgató-helyettessel váltsanak pár szót a volt mathiászos diákok.

A Budakalászban játszó Gábor Marcell is szívesen jött vissza a korábbi sikerek színhelyére.

„Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó iramú és pörgős mérkőzést játszottunk, amire készültünk is, hiszen a NEKA-nak ez volt az egyetlen esélye, hogy a fizikai fölényünket és a rutinunkat ellensúlyozni tudja. Úgy gondolom, ez részben sikerült is, le a kalappal a fiatalok előtt, végig jó meccset tudtunk játszani. Ez volt az első alkalom, hogy vendégcsapatban térek vissza úgyhogy kicsit furcsa érzés volt, de nagyon jó és mindig szívesen lépek be ebbe a csarnokba!” – nyilatkozta honlapunknak Gábor Marcell.

fotók: Tompos Gábor

2019 NOV 14 12:00:00/