Kézilabdás szalagavató
Felejthetetlen és meghatóan szép pillanatok jellemezték a Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola idei szalagavató ünnepségét.

A feldíszített NEKA Sportcsarnok méltó helyszíne volt az eseménynek, amely a végzősök, hozzátartozók és ismerősök számára is emlékezetes marad.

Az év egyik legfontosabb eseményén a végzős osztályok felvonulása után a diákok egyenként, nevük felolvasása közben kapták meg a szalagot, amely - Balog Krisztián igazgató úr szavai szerint – nemcsak büszkeséget, de felelősséget is jelent. A feltűzött szalag viselésével a legidősebb tanulóknak példaképpé kell válniuk a fiatalabb társaik előtt. 

Major Márk, a NEKA kézilabdázója szerint a szalagtűzés pillanatában, egymás mellett állva, sok minden eszükbe jutott:

„Arra gondoltunk, hogy már csak pár hónap van az érettségiig, azután elköszönünk egymástól, az iskolától és az akadémiától. Soha nem felejtem el az itt töltött az éveket, hiszen Balatonbogláron nőttünk fel és váltunk emberré. Szemben ültek velünk az edzők, akik terelgettek minket ezen az úton, igazán megható pillanatok voltak számunkra. A NEKA-n úgy élünk, mint egy nagy család, ezért lesz különösen nehéz a búcsú.”

A szalagavató az eddigi hagyományoknak megfelelően a diákok keringőjével zárult. A gyönyörű ruhát viselő lányok, és elegáns fiúk látványos koreográfiát mutattak be, amely a közönség elismerését is kivívta. A fiatalok az esemény méltó lezárásaként táncra kérték fel edzőiket, tanáraikat, szüleiket.

A szalagavató után rendezett Mathiász-bálon folytatódott az ünneplés, immár az Urányi János Sport és Szabadidőközpontban.

fotók: Tompos Gábor

2019 FEB 09 17:49:21/