Kézilabdázóból lett gyógymasszőr

A Nemzeti Kézilabda Akadémia terápiás csoportjának munkatársaként dolgozik Kapás Gergő, aki játékosként került Balatonboglárra, majd egy új szakmát választott magának. A 19 éves egykori beálló a megalakulás évében, 2013-ban kezdett el sportolni a NEKA-nál, és bár mindent beleadott, szívvel-lélekkel dolgozott, egy idő után döntenie kellett.

„Az edzőimre hallgatva én is beláttam, hogy nem leszek olyan szintű játékos, hogy a kézilabdázásból megéljek. Valahogy fejben nem tudtam odatenni magam a mérkőzéseken, ami profi sportolóként elengedhetetlen. Amikor először ajánlották a terapeuta szakmát, furcsálltam a dolgot, de most, hogy ebben élek és egyre jobban megismerem ezt a területet, nagyon megszerettem” – mondta el Kapás Gergő.

Az alapfokú masszőri tanfolyam elvégzése után munkatársunk jelenleg sport és gyógymasszőri képzésen vesz részt, melynek gyakorlati részét természetesen az Akadémián végzi. A NEKA minden segítséget megadott ezekhez a képzésekhez, és szerződést is ajánlott Gergőnek.

„Miután én is játékos voltam, sokkal könnyebb volt elfogadtatnom magam a lányokkal, nem idegenként csöppentem ide, hanem ismerősként tekintenek rám. Mindenki tudja, hogy kezdő vagyok, és sokat kell tanulnom, és sok segítséget kapok a kollégáimtól és a gyógytornászoktól”.

Kapás Gergő a női szakág munkatársaként dolgozik, együtt utazik a csapatokkal a mérkőzésekre, és segít a sérülések kezelésében vagy a rehabilitációban.


2017 ÁPR 11 16:40:01/