Kiharcoltuk a negyeddöntőt Pozsonyban

Félidőben még kétgólos hátrányban volt a magyar ifjúsági kézilabda-válogatott Angola ellen, de végül 32-23 (13-15)-re nyert a szlovákiai világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az első félidőben még nem állt össze a védekezésünk, de a második játékrészben kijött a két csapat közötti különbség, és végül legyőztük a gyors afrikai riválist és bejutottunk a legjobb nyolc közé.

Nagy rohanással kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon gyorsan potyogtak a gólok, így a 10. percben már 6-6 volt az állás. Az angolai nyitott védekezéshez jól alkalmazkodtunk, a remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően sokszor eredményesek voltunk. A védekezés azonban nem volt tökéletes, az ellenfél könnyedén betalált átlövésekből és a szélekről is magabiztosan lőttek, így 14-10-re elhúztak. Hajdu János a 20. percben már másodszor kért időt, ezt követően cseréltünk, és 5+1-es védekezésre álltunk át, ennek meg is lett az eredménye. A félidő utolsó három gólját a magyar csapat szerezte, így szünetben 13-15-öt mutatott az eredményjelző. 

A második félidő álomszerűen kezdődött, mi sorban lőttük a góljainkat, az angolaiak pedig nem tudtak mit kezdeni a zavaró játékossal felállt védőfalunk előtt. A 35. percben már 17-15-re mi vezettünk, és ettől kezdve mi irányítottuk a játékot. Az ellenfél egyre jobban elkedvetlenedett, a különbség pedig egyre nőtt. A csoportkörben kilenc blokkolásával a legjobb védekező játékosok közé sorolt Pásztor Noémi ezúttal is vezéregyéniség volt, és a cserejátékosok is éltek a lehetőséggel.  Dányi Bernadett a kapuban remekelt.

 

U18-AS LEÁNY IFJÚSÁGI VILÁGBAJNOKSÁG, NYOLCADDÖNTŐ:

Magyarország – Angola 32-23 (13-15)

A magyar csapat csütörtökön 18.30-tól lép pályára a negyeddöntőben a Norvégia-Szlovákia meccs győztese ellen.

Gólszerzőink: Pásztor Noémi, Márton Gréta, Klujber Katrin 6-6, Hornyák Bernadett 5(2), Háfra Noémi 4, Pál Tamara 3, Lakatos Rita 1, Fodor Csenge 12016 JÚL 27 15:40:43/