Kispadról az All-Star csapatba
Kiegészítőből kulcsemberré vált a NEKA férficsapatában, valamint a korosztályos válogatottakban is Kecskés Dániel, aki nyáron két világbajnokságon vett részt, az ifjúsági vb-n pedig még az All-Star csapatba is beválasztották. A tavalyi szezonban az akadémia együttesével ifjúsági aranyérmet, az NBI/B-ben pedig bronzérmet szerző jobbszélső az elmúlt igencsak mozgalmas hónapokról beszélt honlapunknak.
„Az idény kezdetén nem kaptam túl sok játéklehetőséget, aminek az volt az oka, hogy nem értettem mit vár tőlem a vezetőedzőnk, Sótonyi László. De szerettem volna játszani és ezért mindent megtettem, ami elsősorban azt jelentette, hogy fejben kellett megváltoznom. Alkalmazkodtam a védekezési rendszerhez, leegyszerűsítettem a dolgokat és ennek meglett az eredménye. A szigetszentmiklósi rájátszásban nyolc gólt lőttem a Pick Szeged elleni elődöntőben, a döntőben pedig szintén nyolcat a Veszprémnek – emlékezett vissza Kecskés Dániel. 
A lelátón ott ült Gyurka János, a junior, valamint Kárpáti Krisztián, az ifjúsági válogatott szövetségi edzője is. Mindketten világbajnokságra készültek, a látottak alapján pedig számításba vették Danit is. 
„A rájátszás után egy hetet készültem az ifi válogatottal, majd egy sérülés miatt a juniorválogatottba is meghívást kaptam, a spanyolországi világbajnokságon ráadásul még pályára is léphettem. Közben megtudtam, hogy Szkopjéban is számítanak rám, így hazaértem, gyorsan bepakoltam, lemondtam a tervezett nyári programjaimat és gyakorlatilag egy edzés után csatlakoztam az utazó ifjúsági kerethez. Persze nem bánom, hogy a pecázások vagy a baráti bulizások elmaradtak, a vb kárpótolt mindenért” – beszélt a sűrű nyári programról a NEKA játékosa.
A szakmai stáb tagjaként a korábbi szélső, Pásztor István is a kispadon ült edzőként, és remekül megértették magukat Kecskés Danival. 
„Valóban, ő sokat tudott segíteni nekem. Ha hibáztam, elmondta mit kellett volna másképp csinálnom, így később hasonló szituációból már labdát szereztünk vagy gólokat dobtunk. Tényleg jó volt köztünk az összhang. De az egész csapat egységes volt, a játékosok egymásért küzdöttek, ennek volt köszönhető a kiváló ötödik hely.”
A tehetséges játékos persze tudja, hogy még van miben fejlődnie és komoly tervei vannak az új idényben is.
„Az NBI/B-ben és az ifjúsági bajnokságban egyaránt aranyéremért küzdünk, remélem sikerül jól szerepelnünk. Ezen kívül a sikeres érettségi is fontos számomra. Tudom, hogy technikailag és fejben előre kell lépnem, sőt erősödnöm is sokat kell. Éppen ezért ezek az idei céljaim és feladataim.”
A Tiszavasváriból Balatonboglárra érkezett Kecskés Dani története példa lehet a fiatal növendékek számára is. 
„Jól esik, ha felnéznek rám, ha kérdeznek és bárkinek szívesen segítek, de igazából csakis rajtuk és az akaraterejükön múlik minden. Az számít, ki hogy áll hozzá a dolgokhoz, mennyire akarja, mennyire csinálja” – üzent a fiatalabbaknak is Kecskés Dániel.
fotó: Tompos Gábor


2019 SZE 04 18:46:27/