Kiss Szilárd a NEKA munkáját segíti
Az egyik legsikeresebb magyar kézilabda-edző csatlakozik a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakmai stábjához. Kiss Szilárd, aki korábban szövetségi kapitányként és edzőként is komoly sikereket ért el, mostantól a NEKA férfi szakágának munkáját segíti.

 A 74 éves nagy tapasztalattal rendelkező szakember Siófokról érkezett Balatonboglárra, ahol örömmel vállalt szerepet az utánpótlásképző Akadémián. 

„Siófokon a klub utánpótlás szakmai-igazgatójaként dolgoztam, a NEKA-nál pedig úgynevezett mentori szerepet töltök majd be, feladatom a férfi szakág munkájának segítése lesz. Miután 40 évig férfiakkal dolgoztam, utána váltottam a női vonalra, elmondhatom, hogy olyan ez, mint a biciklizés, az emlékek nem múlnak el, azonnal visszajön minden, így nem jelent gondot, hogy fiatal lányok után ezúttal a fiúk képzésében vállalok szerepet. A játék sebessége nyilván gyorsabb, sokkal keményebb és határozottabb a férfi kézilabda, de sem edzésmódszerben, sem másban nagy különbség nincs. Mindig természetes módon próbálom kezelni a fiatalokat, próbálok az ő fejükkel gondolkodni, és úgy fogadom el őket, amilyenek, nem erőltetek rájuk semmit. Nagy felelősség a miénk, hiszen képezni és nevelni is kell a gyerekeket, de nagyon fontos, hogy a pihenés és terhelés összhangját megtaláljuk. Nagyon várom már ezt a munkát és örülök, hogy itt lehetek" – mondta el Kiss Szilárd.

Kiss Szilárd négy évtizeden át férficsapatoknál dolgozott, majd a női együttesekkel is remek eredményeket ért el. A Dunaferrel számos bajnoki cím és kupagyőzelem mellett EHF-kupa döntőbe és BL-elődöntőbe jutott. A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként 2004-ben bronzérmet szerzett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Kiss Szilárd, tapasztalatával és szakmai tudásával komoly segítséget jelent a NEKA stábjában.

fotó: Kezilabda-live.hu

2018 AUG 09 20:54:17/