Kitüntetett NEKA szakember
A Magyar Kézilabdázásért Érdeméremben részesült dr. Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója, az MKSZ szerdai tisztújító küldöttgyűlésén.

Az eseményen, amelyet a budapesti Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban tartottak, a beszámolók elhangzását követően, a küldöttek  megválasztották a sportág új tisztségviselőit. Újabb négy évre egyhangú döntéssel bizalmat szavaztak a Kocsis Máté által vezetett elnökségnek. Ennek értelmében az MKSZ elnöke újabb négy évre Kocsis Máté, alelnökei Nagy László és Pálinger Katalin lettek. Az elnökség további tagjai: Csermely Péter, Görbicz Anita, Györfi János, Kirsner Erika, Marosi László, Oláh Sándor, Radulovics Bojana és dr. Tállay András főorvos, aki a NEKA orvosaként is dolgozik.

A kézilabdázás elmúlt négy éve és a közeljövő tervei kapcsán, többek mellett Prof. Dr. h.c. Mocsai Lajos is felszólalt és a Nemzeti Kézilabda Akadémia küldetéséről beszélt. A NEKA sporttudományos és szakmai főigazgatója hangsúlyozta, hogy az elitképzés mellett az egész kézilabdasport fejlesztését tűzték ki célul a balatonboglári akadémián.

A szövetség átadta kitüntetéseit is. Elismerő Oklevélben Buday Ferenc, Demény Gyula, Juhász István, Novográdecz Péter (posztumusz), dr. Ökrös Csaba, Simon József és Székely Zoltán; Kézilabdázásért Érdeméremben dr. Jámbor Attila, dr. Kersch Ferenc, Komáromi Ákos, dr. Soós Kálmán, Szabó Károly, Szappanos István, Tari Tibor és Vass Sándor részesült, míg a Török Bódog Életműdíjat Kovács László és Vanyus Attila vehette át.

„Nagy megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés, de egyben különleges érzés is. Én alapítottam ezeket a díjakat, éveken át nagy gonddal állítottam össze a díjazottak listáját, és fel sem merült bennem, hogy egyszer én is a kiválasztottak között leszek. Azt sem gondoltam, hogy ilyen felemelő érzés, ha az embert a szakma színe-java előtt kiszólítják a pódiumra” – osztotta meg honlapunkkal gondolatait az elismerés átvételét követően, dr. Kersch Ferenc, aki 2002 és 2018 között fontos tisztségeket töltött be a Magyar Kézilabda Szövetség vezetésében.

A 20 éve ügyvédként is praktizáló szakember kezdetben a fegyelmi bizottság elnökeként, míg 2011-től főtitkárként majd főtitkár-helyettesként tevékenykedett az MKSZ-nél. Szakértelme, tapasztalata révén éveken át sokat tett a hazai kézilabdasport fejlődéséért, szakmai hozzáértését most a Nemzeti Kézilabda Akadémián hasznosítja.

fotók: MKSZ/Kovács Anikó


2019 ÁPR 17 17:25:46/