Kiváló erőfelmérés
Továbbra is magabiztos teljesítményt nyújt az Eb-felkészülés során női juniorválogatottunk, amely az érdi négyes tornán sem talált legyőzőre. A keret két NEKA játékosa, Vámos Petra és Takó Viktória értékelt.

Golovin Vlagyimir együttesét nem véletlenül tartják a július 11-én Győrben kezdődő kontinenstorna egyik legnagyobb esélyesének. A lányok taktikus játékkal, nagy akarással léptek pályára az elmúlt hónapokban, és a legutóbbi nemzetközi tornát is százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg Hollandia, Szlovákia és Horvátország legyőzésével.

Vámos Petra, a csapat egyik vezéregyénisége szerint mindegyik soron következő meccsre ugyanolyan koncentráltan készülnek.

„Ezek a mérkőzések elsősorban a felkészülésünket szolgálják, azonban erőfelmérők is egyben. Próbáljuk az edzésen gyakorolt technikai és taktikai elemeket mihamarabb beépíteni a játékunkba és az új szituációkat gyakorolni. Rengeteg akadályt kell megugrani egy világversenyen és mindegyiknek kulcsfontossága van. Mindig az adott feladatra mérkőzésre kell koncentrálnunk, hogy meneteljünk a célunk felé, ez lesz a legfontosabb."

A NEKA kiváló szélsője, Takó Viktória tavasszal került be a keretbe, de meggyőző teljesítményének köszönhetően az Eb-csapatban is helyet követelt magának. A fiatal játékos elégedetten értékelt:

"Rengeteg pozitív tapasztalatot szereztünk a tornán, így biztosan közelebb kerültünk a győri céljainkhoz. Úgy érzem, jó irányban haladunk, hogy a legjobbak legyünk az Eb-n, de azért semmit nem szabad elkiabálni, dolgozni kell sokat. Azért nagyon jó ez a csapat, mert óriási a küzdőszellem és a játékosok hite, hogy bárkit meg tudunk verni, így sikerült a hollandok ellen is fordítani és nyerni. Jól érzem magam, azt hiszem, a szövetségi kapitánnyal is megtaláltuk a közös hangot, szoktam kapni dicséretet is természetesen, ha megérdemlem!” – mondta el honlapunknak Takó Viki.

Az Európa-bajnokságon hat NEKA nevelésű játékos, Herczeg Lili, Vámos Petra, Simon Armilla, Takó Viktória, Schatzl Natalie és Albek Anna lép pályára címeres mezben.

A jelenlegi keretben szereplő játékosok többsége már letette a névjegyét tavaly, amikor a Bohus Bea és dr. Woth Péter által irányított ifjúsági válogatott tagjaként világbajnoki ezüstérmet szereztek. A jelenlegi magyar juniorválogatottól is szép sikert vár mindenki a hazai rendezésű győri Eb-n. 


2019 JÚL 01 13:58:10/