Kiválóan vizsgáztak edzőink
Kiváló eredménnyel végezte el a NEKA két szakembere, Szabó András László és Szücs Martin a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Edzőképző Központja által szervezett erőnléti edzőtanfolyamot.

Az első alkalommal megrendezett kézilabda erőnléti edzőképzés több mint 50 hallgatója, 2018. októberétől 2019. áprilisáig több hétvégén vett részt az elméleti és gyakorlati előadásokon, ahol tapasztalt szakemberek segítségével, sportágspecifikusan foglalkoztak ezzel az egyre nagyobb jelentőséggel bíró területtel.

„Egyetemi sportirányú diploma vagy kézilabdaedzői végzettség volt a jelentkezés feltétele. A tanfolyam zárásaként a sikeres írásbeli vizsgát tévő hallgatóknak szóban is számot kellett adniuk tudásukról, ezt követően vehettük csak át az oklevelünket” – mondta el honlapunknak Szücs Martin, a NEKA humánkineziológusa.

Szabó András László, a NEKA Egészségügyi és sporttudományos csoportjának vezetője, aki a férfi kézilabda-válogatott mellett is dolgozik, az erőnléti képzés jelentőségét hangsúlyozta.

„Örömteli, hogy a hazai szövetségben is nagy hangsúlyt fektetnek az erőnléti és teljesítményfokozásért felelős szakemberek szakirányú képzésére. Az MKSZ professzionális működését jelzi, hogy a vezetők felismerték a terület fontosságát, és feladatuknak tekintik, hogy minél több magasan kvalifikált szakember kerüljön a klubokhoz. Ezzel lehet biztosítani, hogy a fiatal tehetségek és a felnőtt játékosok, az ország bármely területén megfelelő képzést kaphassanak. Úgy érzem, jó úton haladunk.”

2019 ÁPR 25 23:15:49/