Kódfejtés, kvíz és logika
Akadémiánk növendékei hétközben iskolájukban mutatták meg talpraesettségüket, a diáknapra készített szellemi rejtvények megoldásához ezúttal okostelefonjaikat kellett használniuk.

Különleges és izgalmas program várta a szerdai diáknapon a Mathiász János Gimnázium, Szakgimnázium és Szaközépiskola tanulóit, így a NEKA növendékeit is. Az ötletgazda és főszervező Hidvéghy Édua tanárnő honlapunknak elmondta, a résztvevő fiatalok legnagyobb örömére, ezúttal a papíralapú segédeszközök helyett, az okostelefonok, az internet, illetve a QR-kód leolvasó nyújtott segítséget.

Az osztályok egy kódolt térképet kaptak a nap elején, ez alapján kellett beazonosítaniuk a 12 állomás helyszínét, majd az ott megoldott szellemi vagy logikai rejtvények pontozása után alakult ki a végeredmény. Az élen holtversenyben a 12 G, illetve az 5/13 B osztály végzett, de valamennyi diák izgalmas élményekkel zárta a Diáknapot.

„Azt gondoltuk, idén valami újdonságot találunk ki a gyerekeknek, s nagy örömünkre szolgált, hogy nyitottak voltak az ötletre. Komoly szervezés előzte meg a versenyt, Péterffyné Takács Katalin kolléganőm segítségével interaktív,  gondolkodásra késztető pályát alakítottunk ki a fiatalok számára. Igyekeztünk Balatonboglár fontosabb látnivalóit bevonni a versenybe, így a Gömbkilátó vagy az Acsády kastély is szerepelt a helyszínek között. A Balaton-kvíz és a retro zenei kvíz mellett irodalmi és matematikai ismeretekre is szükség volt, a visszajelzések alapján pedig egyértelműen sikeres volt a program” – értékelte a diáknapot Hidvéghy Édua tanárnő.

2019 ÁPR 04 09:46:44/