Komoly fejlődést mutatnak a tesztek
Két napon át a Nemzeti Kézilabda Akadémia valamennyi növendéke elvégezte a félévi felméréseket, amelyek során összességében remek eredmények születtek. 

Az egészségügyi stáb által elvégzett mérések mellett teljesítménytesztek vártak a sportolókra, ezt követően az eredményeket rögzítik, és a szakemberek elemzik, majd dokumentálják az eredményeket.

„Teljes képet pár napon belül kapunk, amikor kiértékeljük az eredményeket, de természetesen menet közben néhány kiemelkedő teljesítményt megnéztünk. Az látható, hogy komoly fejlődésen mentek keresztül a gyerekek az elmúlt hónapokban, a végső fejlődési potenciáljukat csak az összehasonlítások végén fogjuk megtudni. Nagyon nagy öröm volt számunkra, hogy a fiatalok rendkívül profin, és motiváltan álltak hozzá az egész tesztnaphoz, komolyan vették a feladatokat. Magunk között azt mondtuk, hogy olyan volt ez, mint egy tengerentúli ligában egy „draft day”, ahol mindenki be akarja bizonyítani, hogy ő a legjobb” – mondta el Szabó András László erőnléti edző.

A teszteredmények összehasonlítását több síkon végzik a szakemberek, hiszen sok sztenderd adat áll rendelkezésre. A felnőtt és a korosztályos válogatottak játékosainak és az Elit program tagjainak mérései, valamint a korábbi NEKA-felmérések eredményei is viszonyítási alapot jelentenek. 

2018 DEC 20 13:39:51/