Kovács Márk Szlovéniába igazolt
Korábbi akadémistánk, Kovács Márk külföldön folytatja felnőtt pályafutását.

Egykori növendékünk, Kovács Márk az NBI-es Komló kézilabdacsapatától a szlovén élvonalban szereplő MRD Dobovához igazolt. A 21 éves beállós hosszútávú fejlődését tartotta szem előtt, amikor aláírta másfél évre szóló szerződését.

„A Dobova egy szlovén középcsapat, a város pedig közvetlenül a horvát határ mellett található. Több korosztályos válogatott horvát és szlovén kézilabdázó is játszik a klubnál, ezért volt számomra csábító az ajánlat. Szerintem igen fontos lépcső lesz ez a karrieremben, hiszen új országban, új bajnokságban, új stílusú ellenfelekkel mérhetem össze tudásomat. A fejlődésemet mindenképpen segíteni fogja, hogy kilépek a komfortzónámból. A lehetőség adott, és csak rajtam múlik, tudok-e élni vele. Várom már a bemutatkozást, szerdán edzettem először a csapattal, és ha minden jól megy szombaton, már pályára is léphetek.”  − mondta el honlapunknak Kovács Márk, aki már a felnőtt B válogatottban is bemutatkozhatott.

Kovács Márk a Szigetszentmiklósi KSK-ban kezdte sportolói pályafutását, majd Veszprémbe, onnan pedig a NEKA-ba igazolt. 2017 februárjában a Sport36 Komló játékosa lett, és amíg lehetőség nyílt rá, kettős játékengedéllyel a Pest megyei nevelőegyesületét is segítette a mérkőzéseken. Eddigi NBI-es pályafutása során 22 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába és az Olympiakosz elleni EHF-kupa meccseken is pályára lépett. Komlói színekben lett tagja az algériai junior-világbajnokságon előkelő 5. helyezést elért magyar válogatottnak. Több ízben szerepelt a felnőtt B válogatottban.

Kép forrása: Kovács Márk facebook oldala

2019 FEB 07 10:01:14/