Különleges vendégedző a táborban
A NEKA nyári táborának Németh András, a Váci NKSE szakmai igazgatója, mesteredző, a női kézilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya volt a meghívott vendége szerdán délután. 

A kiváló szakember az egyik szerencsés leánycsapatnak tartott edzést, Hajdu János, a NEKA szakmai vezetője mutatta be a játékosoknak kollégáját. A másfél órás gyakorlás során a fiatalok különleges szakmai trükköket leshettek el az európai mesteredző címet 2001-ben elnyert tapasztalt szakembertől.

Németh András gyakori vendég a Nemzeti Kézilabda Akadémián. Honlapunk kérdésére válaszolva mondta el, hogy ennek több oka is van:

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy Balatonfenyvesen van nyaralónk, ha lejövök, mindig útba ejtem az akadémiát.  Ennek egyrészt az az oka, hogy jó barátaim dolgoznak itt, másrészt nagyon tetszik a Bogláron folyó munka. Vácott mi is hasonló rendszerben neveljük a fiatalokat. A harmadik évfolyamunk végzett az idén, ezért tartom különösen fontosnak, az itteni tapasztalatok felhasználását. A jókat beillesztjük a saját rendszerünkbe, a hibákat pedig megpróbáljuk elkerülni. Úgy érzem, szívesen látnak bennünket Balatonbogláron, ezért is jöttem örömmel a táboros gyerekekhez.

A váci szakember azt is elmondta, klubjukban szeptember 1-jén nyílik a kollégium az új, modern termet pedig október végén, november elején vehetik majd birtokukba. A NEKA és a Váci NKSE együttműködése azonban nemcsak a látogatásokra és a tapasztalatcserére korlátozódik, hiszen a Balatonbogláron végzett diákok közül többen is náluk folytatják a karrierjüket.

Mindkét fél számára előnyös ez a kapcsolat, hiszen miközben mi jól képzett fiatalokat kapunk, akikkel a legjobb tudásunk szerint folytatjuk a Balatonbogláron megkezdett kiváló munkát, az akadémiáról kikerülő kézilabdázók játéklehetőséghez jutnak. Egyébként is a fiatal magyar tehetségek menedzselését tartjuk szem előtt, akiket nemcsak magunknak, de az egész sportágnak nevelünk – összegezte véleményét a két akadémia együttműködéséről Németh András, aki azt is hozzátette, az elmaradottabb, szegényebb északi régiónak is segíteni szeretnének képzési rendszerük kapcsán. Hosszútávon Nógrád, Borsod és Heves megye területéről igyekszenek majd összegyűjteni a tehetséges fiatalokat.

2019 JÚN 26 15:22:53/