Különtudósítónk jelenti Dunaújvárosból:

Elkezdődött hát ez a szezon is! Nem is akármilyen mérkőzésekkel, hiszen a kitűnő erőkből álló Dunaújvárosi KKA volt első ellenfelünk, ráadásul idegenben.

Dunaújváros, vagy ahogyan 1951-ig nevezték, Dunapentele, később Sztálinváros területén volt megtalálható, a római korban Intercisa település. Most azonban nem történelem órára, az ókori romok megtekintésére érkeztek lányaink a városba, hanem kézilabda-mérkőzésre.

A visszavágás vágya fűtötte mindkét csapatunkat, hiszen a tavalyi évben egygólos vereséget szenvedett felnőtt együttesünk a házigazdánk ellen. Junior gárdánk is vereséggel hagyta el a sok sikert látott csarnokot.

Először a juniorok találkozóját rendezték meg, kétgólos előnyre tettünk hamar szert, de ugyanolyan hamar hátrány lett az előnyből, a hatodik percben 5-3-ra vezettek a pentelei lányok. Előnyük egy újabb hatperces etap után már négygólosra nőtt, ezért időt is kellett kérni. A szusszanásnyi szünetben megnyugodtak Péter Pannáék, kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették a 18. percben (9-8, de ide!) A vezetés ekkor még pünkösdi királyságnak bizonyult, két gyors találattal visszavette azt a Dunaújváros, de a félidő végéig lányaink újra megfordították az eredményt, és kétgólos előnnyel tértek pihenőre. Szünet után is mi kezdtünk jobban, hasonlóan az első félidőhöz, így négy találattal vezettünk a 35. percben. Sokkal többet hibáztunk, mint az első játékrészben, ezért a félidő közepére kiegyenlített ellenfelünk: 23-23. Máté Fanni vezérletével megint előnyt szereztünk, újra kétgólosat, amikor is a Dunaújváros edzője kikérte harmadik idejét is. Ebben nem lenne semmi különös, ha engedné a szabály a három időkérést, de ebben az osztályban és korcsoportban csak kétszer lehet ezt megtenni.

A hiba megzavarta a hazaiakat, de minket nem: az előnyt hamar 5 gólra növeltük, 24-29 volt a eredményjelző táblán, hét perccel a mérkőzés vége előtt. Nem tudtak közelebb kerülni hozzánk, sőt még eggyel megfejeltük a biztos előnyt, és 33-27-re nyertük a meccset, helyenként jó játékkal. Értékes a siker, várjuk a folytatást!

Felnőtt csapatunk nem túl biztató előjelekkel készült a mérkőzésre. Azt tudtuk, hogy Hornyák Bernadett és Monori Orsi már nem játszhat a tavalyi csapatunkból, de arra nem számítottunk, hogy sorban sérülnek le játékosaink, ezért nem tudott Pankotai Luca és Lukovics Bogi sem játszani. Emlékeztünk még a tavalyi mérkőzésre is, amikor hatgólos előnyünket nem tudtuk megőrizni, és végül úgy szenvedtünk vereséget egy találattal, hogy a Dunaújváros csak az utolsó 10 másodpercben vezetett.

A lányok nem azon keseregtek, ki miért nem játszhat, hanem nekimentek az ellenfélnek, és 4-2-re vezettek a 6. percben. Három gyors gól következett, kár, hogy mindhármat a hazaiak lőtték, így átvették a vezetést. Felváltva estek a gólok, fej-fej mellett haladt a két gárda, de jelentősebb előnyt egyik sem tudott kicsikarni. A játékrész első részében Szabó Kitti húzta a csapatot magával, több gólpasszt is adott, lőtt góljain kívül. Védekezésünket nem dicsérhetem, a védők nem sokat segítettek Mistina Kittynek, aki azért bemutatott néhány fontos védést.

Öröm volt látni, hogy az első hivatalos mérkőzését játszó Lozsi Erna milyen magabiztosan teszi el a kapus mellett a labdákat, és azt is, hogy amikor már jobban figyeltek a védők Kittire, Román Dorina vette a hátára a csapatot. Két gólos előnyünket (10-12) nem tudtuk a félidő lefújásáig tovább növelni, de ez nem csak a hazai játékosok érdeme volt. Erős ellenszélben játszottunk az egyébként meleg teremben. Szünet után sem csendesedett az orkán, de lányaink felvették a viharkabátot, és harcoltak kilenc ember ellen is. Vezetésünket nem növeltük, bár lehetőség volt több is, de mindig egy hiba közbecsúszott. Hol mi hibáztunk, hol más. A Dunaújváros is győzni szeretett volna, először a 35. percben, majd a 44. percben egyenlítettek ki, de a vezetést egyszer sem vették át. Ez először az 57. percben sikerült és felrémlett, hogy megismétlődik a tavalyi mérkőzés kimenetele. Büntetőknél Herczeg Lili állt a kapuba és megbabonázta az addig minden 7m-esét értékesítő Kemény Dórát. Az első büntetőjét csúnyán fölé lőtte az újvárosi játékos, majd az 57. percben a felnőtt korosztályban bemutatkozó fiatal hálóőrünk rutinos profikat megszégyenítően védte – egy gólos hátrányunknál – az újabb büntetőt, így volt esélyünk arra, hogy kiegyenlítsünk. Horváth Laura gyönyörű átlövés góllal ezt meg is tette, de a hazaiak támadhattak. Klujber jobb átlövő pozíciójából váratlanul lövésre szánta el magát 20 mp-el a vége előtt, Mistina védett, pedig nem nagyon láthatta a labdát.

2 mp volt hátra, amikor valaki valahogyan Giricz Laura kezébe varázsolta a labdát, Laura pedig élt a lehetőséggel, sípszó, majd 14 pályára rohanó és összeölelkező játékos vette birtokba a játékteret, és ropta a győzelmi táncot, teljesen megérdemelten. Nyertünk egy erős csapat otthonában, a világ rendje helyreállt, minden jó, ha jó a vége !

A Szombathelyi KKA ellen folytatják a lányok jövő hét pénteken, Balatonbogláron. Az sem lesz egyszerű, de ma is bizonyították játékosaink, hogy meg tudnak oldani komoly problémákat is. Így legyen !

Vigyázat, folytatása következhet!


2016 SZE 10 08:58:00/