Különtudósítónk jelenti a Kőér utcából

„Egy esős vasárnap délután” - dúdolhattam volna a régi slágert a Spartacus csarnokába menet, ha nem szombat délelőtt került  volna sor  Budapesten az  utolsó NB I/B-s mérkőzésünkre a Pénzügyőr ellen.

Ellenfelünk a Pénzügyőr SE-  lánykori  nevén Bp. Spartacus -, a bajnokság 11.helyén állt a mérkőzés előtt, 14 ponttal. Ősszel kilenc góllal nyertünk ellenük, de most nem ez a mérkőzés, hanem  az NB I-es junior bajnokság volt számunkra a legfontosabb, ezért Kiss Szilárd úgy döntött, otthon hagyja majdnem a teljes csapatunkat és azoknak ad játéklehetőséget, akik kevesebbet játszhattak eddig a felnőtt bajnokságban. Tehette, hiszen a mérkőzésen sem hátrébb, sem előrébb nem kerülhettünk a tabellán.

Nagyon rosszul kezdődött  számunkra a mérkőzés, hiszen az első öt percben minden helyzetünket kihagytuk, és a hazaiak ezt három góllal büntették. Román Dorina talált először az 5. perc végén az ellenfél kapujába egy bal oldali akciót követően (1-3), majd Pankotai Luca szerzett labdát és lőtt indulásgólt 2-3. Horváth  Laura is elcsent egy labdát, Luca passzával bátran  tört be a védők  közé, 3-4.

Pankotai Luca középről, talpról lőtt át váratlanul (4-5), majd  tovább futottunk az eredmény után, Román Dorina büntetőgóljával  5-6. Ekkor zavar támadt sorainkban, a 11. percben már 9-5-re vezettek a hazaiak. Csak azért nem  volt nagyobb a hátrányunk, mert Dányi Berni közben büntetőt védett, majd  kapujából kifutva semlegesített egy indítást.

Sajnos ez sem dobta fel lányainkat - a 14. percben 5-11 volt az eredmény- ezért Kiss Szilárdnak időt kellett kérnie.

Az időkérést teljes sorcsere követte, a Puskás Lilla betörése után megítélt büntetőt Farkas Kata lőtte a hálóba, 6-11, majd  Kata  újabb büntetőt értékesített - ezúttal is Puskás Lilla szerezte a 7m-est -, 7-12.  Hamuth Lili egy kapott labdával váratlanul a kapura fordult, lőtt, 8-12. Speth Evelin átlövésével csökkent a különbség, 9-13, majd Lukovics Bogi is szerzett egy labdát, robogott és lőtt gólt, 10-14. 

A 23. percben a harmadik büntetőt is belőtte Farkas Kata, a Pintér Zsanettel szemben elkövetett szabálytalanságért kaptuk. 11-14. Két gólra is feljöttünk, előbb Lukovics Bogi, ( 12-15), majd Puskás Lilla lőtt lerohanásgólt 13-15. Újra Lukovics Bogi volt eredményes szélről, 14-16, és a játékrész utolsó gólját is ő lőtte, illetve ejtette, 15-18  volt az eredmény a lefújáskor.

Szünet után ugyanazzal a csapattal kezdtük a második félidőt, ahogyan az elsőt befejeztük. A  játék képe azonban  gyökeresen megváltozott, Puskás Lilla átlövése után 16-18 volt az eredményjelzőn. Abuczki Fruzsi indította Lukovics Bogit, aki nem hibázott, 17-18, majd Pintér Zsani lőtte be Farkas Kata szép labdáját, 18-18. Puskás Lilla észrevette a védőfal  helyezkedési hibáját, 19-18, rögtön utána Speth Evelin is betört a védők közé, 20-18. Evelin Pintér Zsanettnek bepattintott labdáját a címzett értékesítette, 21-18 - időt kért az ellenfél.

Puskás Lulu újabb betörését követően  22-19, majd Lukovics Bogi kapta a szélen a labdát, felkanyarodott lőni, és betalált átlövésből  is, 23-20 a 42. percben. A Tutti Kata elleni szabálytalanságért kapott büntetőt  Román Dorina lőtte be, 24-20. Lukovics Bogi lőtte a 25. gólunkat, 25-22.

Eddig bírtuk tartani az iramot, az 51. percben kiegyenlített az ellenfél, erre még tudott Horváth Laura  góllal válaszolni, akit a nyakánál fogva  rántottak le lövés közben, 26-25. Az 53. percben átvette a Pénzügyőr a vezetést, 26-27, és már nem is engedték azt át lányainknak. Horváth Laura ugyan még kiegyenlített, 27-27,majd  Pankotai Luca is csak egalizálni tudta az eredményt 28-28.

Egy góllal vezettek a hazaiak a 60. percben, időt kértünk. Az időkérés  után még volt egy helyzetünk, amivel az egy pontot elvihettük volna, de kihagytuk, így a mérkőzést végül 29-28-re megnyerte  a vendéglátó csapat.

A vereség ellenére senkinek nincs  oka szomorkodnia, egyrészt azért, mert akik játszottak a meccsen nem vallottak szégyent, és  mindnyájan  büszkék lehetünk, hogy nem várt  ezüstérmet szereztünk bravúros éves teljesítménnyel az NBI/B felnőtt bajnokságban. Másrészt lányaink  pénteken aranyosak lehetnek!  (Most is azok ám!)

Junior csapatunk is megszerezte a győzelmet és ezzel együtt a bronzérmet a bajnokságban, így elégedetten mehettek a lányok haza egy kis pünkösdi pihenőre.

Készüljünk együtt minden energiánkkal a junior arany megnyerésére!

A  különtudósító erre az évre  búcsúzik olvasóitól, és nem biztos, hogy

"Vigyázat, folytatása következhet!"

 

 


2016 MÁJ 16 15:19:40/