Küzdelmes rangadók Füreden
Felemás mérkőzéseket játszottak férficsapataink Balatonfüreden. A serdülők komoly hátrányt dolgoztak le, és végül nagy csatában, Csengeri Hunor időn túli hétméteressel nyertek 26-25-re, míg ifjúsági együttesünk 34-25-ös vereséget szenvedett.

Serdülő I. osztály-Nyugat – 2. forduló:

Balatonfüredi KSE – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 25–26 (14–10)

Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 70 néző

Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert

Balatonfüredi KSE: Farkas M., Lovistyek L. (kapusok) – Hutvágner Á. 6 (2), Klucsik M. 5, Fadhle H. 4, Kovács B. 4 (3), Horváth T. 3, Mellák B. 2, Kretz A. 1, Boldoczki B., Hermann H., Meidlinger L., Orbán B., Tóth N., Tősér M., Zajácz K.  Vezetőedző: Kis Ákos

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Horváth Dániel, Kovács A. (kapusok) – Csengeri H. 5 (3), Szabó Á. 5, Bodócs M. 4, Kecskés L. 3 (3), Molnár R. 3, Jajic D. 2, Tárnoki M. 2, Buri A. 1, Leiter N. 1, Horváth Dávid, Schmidka D., Tisza L. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 6/5 illetve 6/6

Kiállítások: 4 perc illetve 4 perc

Piros lap: Hutvágner Ákos (Balatonfüredi KSE – 50. percben)

MESTERMÉRLEG:

Kopornyik Zsolt: "Nagyon mélyről álltunk fel, a győzelem a csapat tartásának és szívének köszönhető. Az edzéseken tapasztalható hibák kijavítása hosszú folyamat lesz, ezen dolgozunk. Gratulálok a Balatonfürednek, érzésem szerint a szerencsésebb fél gyűjtötte be a két pontot."

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Dávid Martin: "Úgy utaztunk Füredre, hogy szeretnénk egy jó meccset játszani. A mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy szerettük volna, 12 percig nem tudtunk az ellenfél kapujába találni, rengeteg eladott labdánk volt, amiből indításgólokat kaptunk. Volt, hogy az ellenfél hét góllal is vezetett, de a mester időkérésének köszönhetően kezdtünk összeállni, félidőben így is 4-5 gól volt a hátrányunk. A második félidőre összeállt a védekezésünk, támadásban voltak jó pillanataink. Végül egy időn túli hétméteressel sikerült hazahozni a 2 pontot. Gratulálok a csapatnak!”

Kovács András: Az első félidőben nem tudtuk azt teljesíteni, amit Kopornyik Zsolt mondott és a védekezés sem volt jó. Támadásban sok volt a hiba, de a második félidőben összekaptuk magunkat és sikerült megnyerni a mérkőzést. Nagyon gratulálok a csapatnak!!”

Jajic Damjan: „Nehezen ébredtünk fel a meccs elején és későn kezdtünk felzárkózni. A sok technikai hiba miatt nehéz volt javítani, de a végén összeszedtük magunkat és behúztuk a mérkőzést, gratulálok a csapatnak megyünk tovább!”

Tárnoki Márkó: „A mérkőzés elejét elég rosszul kezdtük, a védekezés és a támadás sem volt az igazi, ezért az ellenfél el is lépett tőlünk. A második félidőben sikerült lefaragnunk ezt a hátrányt és a végén egy időn túli hétméteressel sikerült megszereznünk a két pontot. Gratulálok a csapatnak, hatalmasat küzdöttünk!"

Férfi ifjúsági I. osztály-Nyugat – 2. forduló:

Balatonfüredi KSE – Nemzeti Kézilabda Akadémia 34–25 (20–10)

Balatonfüred, Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, 40 néző

Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert

Balatonfüredi KSE: Lakatos K. 1, Seprős B. (kapusok) – Ág B. 8, Brandt B. 4, Varga M. 4, Draskovics G. 3, Határ P. 3, Tóth D. 3, Hutvágner Ár. 2, Jánosi T. 2, Vajda H. 2, Hegyi M. 1, Orbán B. 1, Kőhegyi Á., Szász B., Tóvizi T. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T., Takács Á. (kapusok) – Kecskés D. 9 (3), Balogh J. 3, Dávid M. 3, Kurucz M. 2, Dobi S. 1, Igali G. 1, Kepess J. 1, Krakovszki B. 1, Krakovszki Zs. 1, Papp T. 1, Temesvári G. 1, Vetési B. 1, Széles N. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: – illetve 3/3

Kiállítások: 10 perc illetve 4 perc

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kecskés Dániel: „Jól kezdtük a mérkőzést, de az első félidő második felében nem voltunk elég koncentráltak így az ellenfél egy elég nagy különbséget tudott összehozni amit a szünet után nem tudtunk ledolgozni.”

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük. Nem tudtunk felnőni a feladathoz, gyakorlatilag az első félidő első tíz percében eldöntöttük a sorsunkat. A játékunk tekintetében nagy változásra lesz szükség, ha nyerni szeretnénk a jövő héten."

Temesvári Gábor: „Jól kezdtük a meccset, pontos volt a támadójátékunk, de a védekezésünk nem állt össze. Azután támadásban is egyre pontatlanabbul játszottunk, sok volt a technikai hiba, emiatt pedig könnyű gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek. A félidő után viszont valamennyire sikerült felkeményíteni a védekezésünket, és elöl is tudatosabban játszottunk, de sajnos ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.”


2019 SZE 06 20:11:22/