Küzdeni emelt fővel
Ezen a hétvégén rendezik a fiú serdülőbajnokság négyes döntőjét Szigetszentmiklóson, ahol a Kopornyik Zsolt által vezetett NEKA csapata is bizonyíthat.

A vezetőedző szerint az idény kezdetén nem volt borítékolható ez a siker, de a nyugati csoport bajnokaként igyekeznek megnehezíteni az ellenfelek dolgát.

„Nagy dolognak tartom, hogy ezt a rendkívül erős nyugati csoportot megnyertük. Komoly riválisok szerepelnek a régióban, hiszen a dinamikusan fejlődő Balatonfüred, az egyértelműen erre a korosztályra felépített Telekom Veszprém, de a mindig erős Veszprémi KKFT és a Ferencváros is bármikor beleszólhat a végső sorrendbe. A szezon elején „sötét lónak” tartottak minket, hiszen most vettük át a korosztályt. Nyáron állítottuk össze a csapatot amelyhez kilenc új ember csatlakozott, s ezzel indokolható néhány  nagyarányú őszi vereségünk. Az elmúlt hónapokban viszont sokat dolgoztunk, a fiúk fejlődtek és úgy érzem, ennek a kemény munkának lett az eredménye, hogy első helyen jutottunk a rájátszásba” – értékelte csapata eddigi teljesítményét Kopornyik Zsolt.

Az együttes azonban még sincs könnyű helyzetben, amiről a fiatal szakember őszintén beszélt honlapunknak:

„A hétvégi Final4 előtt nem túl jók az előjelek, csapatunkat az elmúlt napokban sérülés és betegséghullám sújtotta, kis túlzással néha az orvosok mondták meg, ki és hogyan eddzen. Emellett felfelé játszó kézilabdázóink az ifi csapatnál szerepelnek majd, hiszen fokozott sérülésveszélyt jelentene, ha két mérkőzésen is pályára lépnének. Ezt pedig nem kockáztathatjuk meg. Az általam elképzelt keretből öt meghatározó játékos hiányzik, az ő helyettesítésük lesz most a legnagyobb feladatunk.”

A hétvégi torna előtti körülmények nem nekünk kedveznek, ráadásul az ellenfelek sem véletlenül lesznek ott a legjobbak között.

„Nehéz helyzetben vagyunk, nem mi vagyunk az esélyesek. Számunkra a négyes döntő egy jutalomjáték lesz, nincs miért idegeskednünk. Bízom abban, hogy a fiúk összekapják magukat és a kieső társakért is küzdeni fognak. A Telekom Veszprém komoly esélyes, a csapatban és a csapat körül is minden rendben van, jóbarátom, Ivo Diaz remek munkát végez. A Pick Szeged rendkívül jó játékkészséggel bíró alakulat, amely a spanyolos szisztémát vegyíti a magyarral.  Szombaton a Békéssel találkozunk, őket nem nagyon ismerjük, de tudjuk, igazi döntőspecialisták, tehát téthelyzetben remekül teljesítenek és küzdenek.  A Békés is komolyan veszi a Final4-t, hiszen a felnőttcsapat edzője Papp Bálint barátom  is leül a padra, ez is az esemény rangját jelzi.

Természetesen, ha már eljutottunk idáig, minden erőnkkel küzdeni fogunk, de munkásruhát kell felvennünk. Ha fehér ingben és nyakkendőben megyünk Szigetszentmiklósra, akkor biztosan vereséget szenvedünk. Nem szabad nyalogatni a sebeinket, alkalmazkodni kell a kialakult helyzethez, és emelt fővel kell pályára lépnünk!” – összegezte véleményét honlapunknak Kopornyik Zsolt, a NEKA serdülő fiúcsapatának edzője.

fotó: Tompos Gábor2019 MÁJ 21 10:08:04/