Küzdeni tudásból jeles
Hatalmasat küzdött és a félidei négygólos hátrányát ledolgozva, végül 29-28-as győzelmet aratott férficsapatunk a Pécsi VSE elleni NBI/B-s bajnoki mérkőzésen. Az ifjúsági másodosztályban is NEKA siker született, Lehőcz Zoltán együttese 34-31-re nyert a pécsiek ellen. Az ifi meccsen Kecskés Levente (6 gól), míg a felnőttek között testvére, Kecskés Dániel (7 gól) volt a mieink legeredményesebb játékosa.

NBI/B Nyugati–csoport – 5. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Pécsi VSE 29–28 (12–16)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 85 néző

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Marczika B., Nagy T. (kapusok) – Kecskés D. 7 (4), Balogh J. 6 (1), Kovács G. 4, Kurucz M. 4, Papp T. 4, Bognár N. 1, Kepess J. 1, Krakovszki Zs. 1, Vetési B. 1, Császár I., Dely M., Igali G., Kovács D., Temesvári G. Vezetőedző: Sótonyi László

Pécsi VSE: Szente G., Tullner A. (kapusok) – Szabó G. 8, Vass Á. 7 (2), Bazsó P. 3, Kreisz M. 3, Szakcsi D. 3, Gajdos D. 1, Horváth A. 1, Marcsek G. 1, Péter B. 1, Bock M., Gelb V., Kocsis B., Temesvári Z., Vujovic M. Vezetőedző: Fenyvesi Károly

Hétméteresek: 6/5 illetve 2/2

Kiállítások: 4 perc illetve 6 perc

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Nagyon rossz felfogásban kezdtük a mérkőzést, figyelemben, koncentráltságban és fegyelemben sem voltunk az elvárható szinten, azonban a második harminc percet mi irányítottuk. Nagyon pozitív, hogy sikerült megfordítani és megnyerni a mérkőzést, ugyanakkor a gyenge kezdéssel kapcsolatos tanulságokat le kell szűrnünk. Gratulálok a csapatnak!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kovács Gergő: „A meccset nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna, aminek meg is volt az eredménye, viszont a szünetben megbeszéltük, mit kéne máshogy csinálnunk. Úgy mentünk ki, hogy nem kicsi hátrányból, de megnyerjük a mérkőzést, ami sikerült is. Ilyenkor derül ki, melyik csapat az erős lelkileg, boldog vagyok, hogy ezt megmutattuk. Büszke vagyok a csapatra!”

Marczika Barnabás: „A meccset nagyon nehezen kezdtük, bent maradtunk az öltözőben, dekoncentráltak voltunk az első félidő 20. percéig, utána kicsit felébredtünk. A második félidőben összeállt a védelmünk és ebből sikerült építeni a támadó játékot is. A legfontosabb, hogy a meccs végén tudtunk koncentrálni és így sikerült megszereznünk a két pontot.”

Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 5. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Pécsi VSE 34–31 (17–14)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 60 néző

Vezette: Bán–Farkas László, Miksó Dániel

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Dávid M., Horváth D. (kapusok) – Kecskés L. 6 (2), Nyéki I. 6, Kathi S. 5, Kovács T. 4, Zsiros B. 3, Bali B. 2, Mórocza P. 2, Viski Sz. 2, Donka V. 1, Papp D. 1, Rácz D. 1, Tisza L. 1, Csiki B., Schmidka D. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Pécsi VSE: Gál B., Tullner A. (kapusok) – Csuba K. 9 (2), Kienle D. 5, Gelb B. 3, Kocsis B. 3 (1), Ribacz G. 3, Rózsa–Katzirz D. 3, Pataki L. 2, Berényi E. 1, Krix R. 1, Rokolya G. 1, Bock M., Gyéresi A. Vezetőedző: Vujovic Mirko

Hétméteresek: 4/2 illetve 6/3

Kiállítások: 14 perc illetve 8 perc

Piros lap: Papp D. (44.p.), Viski Sz. (60.p.)

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és az első negyven percben nyújtott teljesítményhez. Nagy fegyvertény, hogy ekkora korkülönbség ellenére is ilyen sikereket tudunk aratni, ugyanakkor szeretném, ha képesek lennénk egy egész mérkőzésen keresztül maximális intenzitással és koncentrációval játszani. Az utolsó 20 percet meg dobjuk ki..."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Mórocza Péter: „A mérkőzést elég motiváltan kezdtük, gyorsan okosan taktikusan játszottunk. Az ellenfél kis ideig nem is tudott mit tenni a jó védekezésünk ellen. Elléptünk néhány góllal, amit hála istennek a meccs végéig tudtunk is tartani, viszont a 40. perc környékén mi már elhittük, hogy megvan a meccs és nagyon gyorsan feljött az ellenfél egy gólra. De szerencsére tudtuk kezelni a nyomást és mi jöttünk ki jobban a mérkőzés végén. De nem rajtunk múlt, hogy nem mi veszítettük el. Gratulálok a csapatnak!”

Horváth Dániel: „A meccset jól kezdtük, a mi akaratunk érvényesült és  sikerült egy megnyugtató előnyt kialakítani, amibe a meccs végére belekényelmesedtünk, de végül sikerült megnyerni a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!”

Zsiros Bertalan:Az első félidőben jól játszott a csapat, megvolt a kellő lendület és dinamika, ezért nagyon szoros eredményt tudtunk tartani. Az 1. felidő közepétől elkezdtünk pár góllal vezetni. Szünet után az első 15 percben is így játszottunk, tovább növeltük az előnyünket, kialakult a csapatok között az 5-6 gólos differencia. Az utolsó 15 percben viszont a meccs tempója alábbhagyott, elkezdtünk lassabban játszani, az előny lecsökkent három gólra. A kapusteljesítmény a meccs folyamán végig megvolt, fontos pillanatban fogtak labda, sőt a mérkőzés utolsó részében jöttek az extra védések.”

fotók: Tompos Gábor

2019 OKT 12 22:18:54/