Lendületben a serdülők
A tavaszi szezonban már ötödik sikerét aratta a NEKA II. fiú serdülőcsapata, amely a szombati fordulóban a sereghajtó Budakalász otthonában nyert 34-23-ra.

A mérkőzés első gólját a házigazdák szerezték, de erre nyolc perc alatt nyolc balatonboglári válasz érkezett (9. perc: 1–8). A folytatásban állandósult az öt-hatgólos vendégvezetés, majd a játékrész hajrában még tovább nőtt a különbség, így az erőviszonyoknak megfelelően tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt a mérkőzés. Lehőcz Zoltán a szünetben öt helyen is változtatott a csapat összetételén. A Budakalász próbálta tartani a lépést, de a hajrában bebiztosítottuk a nagyarányú győzelmet.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 20. forduló:

CYEB Budakalász – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 23–34 (11–21)

Budakalász, Kalászi Sportcsarnok, 50 néző

Vezette: Barabás Kálmán, Lázár Zoltán

CYEB Budakalász: Sápy M. (kapus) – Schwáb O. 5 (1), Szepesi G. 5, Zanati Á. 4 (1), Vrhovina D. 3, Hevér L. 2 (1), Osoha Gy. 2, Balogh A. 1, Nyilas Z. 1, Fórizs B., Patócs V., Percze P., Szabó D., Wittmann G. Vezetőedző: Varjú Péter Csaba

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Horváth D., Kovács A. (kapusok) – Pergel A. 6, Bozi M. 5, Krakovszki B. 5, Molnár R. 5, Kiss L. 4, Kathi S. 2, Kis Molnár M. 2, Nyéki I. 2, Kosztoványi A. 1, Tisza L. 1, Matisz L., Paizs M., Velencei V. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Hétméteresek: 3/3 illetve 1/0

Kiállítások: 2 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "A mai mérkőzésen igyekeztem mindenkinek közel azonos játékidőt biztosítani, sajnos nem mindenki élt a bizalommal. Nem lehetek elégedett, mert az előző hetekben bebizonyítottuk, hogy ennél sokkal többet tudunk. Örömteli, hogy már a tavaszi szezon felénél több pontot gyűjtöttünk, mint az egész ősszel, viszont ahhoz, hogy az előttünk álló, nagyobb kihívásokat is sikerrel abszolváljuk, sokkal jobb teljesítményre lesz szükség az egész csapattól."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Molnár Robin:  "Jól kezdtük a meccset, összeállt a védelem,  tudtunk gyors gólokat szerezni és a kapusteljesítmény is megállta a helyét. A második félidőben kicsit megzavarodtunk, voltak technikai hibák és a védekezés se volt túl fényes,  de a végére összekaptuk magunkat és simán tudtuk hozni a két pontot. Gratulálok a csapatnak!"

Nyéki István: "Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben jó iramot diktáltunk, ellentétben a második játékrésszel. A kapott gólok száma sok, jobban oda kell figyelnünk védekezésben és jobban kell koncentrálnunk. Gratulálok a csapatnak!"

fotó: Farkas Anita

2019 MÁR 23 19:25:38/