Libabőrös debütálás
Kiváló kapusunk, Győri Kristóf bemutatkozott az NBI-es Mezőkövesd csapatában, amely kedden a Telekom Veszprémet fogadta. 

A 29-22-es vendégsikerrel végződött találkozón a 18 éves hálóőr is lehetőséget kapott, és beállása után rögtön egy bravúros védéssel kezdett.

„Nagyon gyorsan történt minden, a szélső Marguc kapott egy indítást, de inkább ziccerből a középen érkező Blagotinseknek passzolta, arra a labdára sikerült visszaérnem és védenem, nagy élmény volt. Nagyon jó érzés volt pályára lépni, mindenki mondta, hogy király volt, de bennem van egy kis hiányérzet. Lehetett volna szorosabb is az eredmény, viszont ez egy kis csapat tele fiatallal, erre vagyunk képesek, remélem, majd a Komló ellen jobban tudunk érvényesülni” – értékelt Kristóf.

Természetesen remek hangulatban zajlott a mérkőzés, és az élvonalra jellemző tempó jellemezte a 60 percet.

„Nagyon lelkes szurkolótábora van a Mezőkövesdnek, és mivel én még nem játszottam ilyen meccsen, egészen libabőrös lettem, amikor egy védés után bemondták a nevem és tapsolt az egész csarnok. Sokkal gyorsabb és jobb lövések jönnek a kapura, ezt még szoknom kell, csak úgy fogok tudni érvényesülni, ha minden meccsen felpörgök és rendben lesz a fejem.”

Győri Kristóf kapustársa, Pásztor Imre, akivel jól megértik egymást.

„Már régebbről ismerjük egymást, jól kijövünk, ő már védett egy szezont NB1-ben, Szegeden is játszott, tehát rutinos kapus és segít mindenben. Jó visszajelzéseket kaptam, kedvesek voltak mind a szurkolók mind a csapat.”

Győri Kristóf ma már Balatonbogláron van, és a NEKA-val készül a Balatonfüred elleni NBI/B-s rangadóra, mely 18 órakor kezdődik. Ott is szurkolunk és hasonlóan sikeres védésekben bízunk!

 fotó: mezokovesdikc.hu


2018 NOV 07 15:10:40/