MK: Szívvel lélekkel küzdött a NEKA

Rendkívül sportszerű, nagy iramú mérkőzést rendeztek a férfi Magyar Kupa 3. fordulójában Balatonbogláron. A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata a tavalyi bronzérmes NBI-es Tatabányát látta vendégül, amely végül 18-11-es félidei vezetés után 32-23-ra nyert és továbbjutott a sorozatban.

A NEKA-s fiatalok bátran játszottak és igyekeztek méltó ellenfelei lenni az élvonalbeli együttesnek. A közönségszórakoztató támadások végén látványos gólok születtek és a kapuban is remek védéseket láthattunk. A boglári játékosok mindent megtettek a pályán, de a rutinos és gyors ellenfél végül magabiztosan biztosította be a győzelmet. 

Gratulálunk a tisztes helytállásért!

Férfi Magyar Kupa, 3. forduló:

NEKA – Grundfos Tatabánya KC 23-32 (11-18) – továbbjutott a Tatabánya

játékvezetők: B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária

Nézőszám: 480 fő

NEKA: Győri Kristóf, Jónás Bálint (kapusok), Lakosy Máté 2, Simotics Mátyás, Tóth Péter 2, Papp Bence 1, Váczi Milán 5, Dely Márton, Somogyi Bálint 2, Tóth Patrik, Gábor Marcell 3, Bartha Bence, Spekhardt Gergő 1, Csomor Tamás, Schäffer Zsolt 6, Bálint Bence 1, edző: Gyurka János, Imre Vilmos, Kopornyik Zsolt

Tatabánya: Jancu I, Bozovic M 6, Pásztor Á 1, Vujovic M 9, Juhász Á 1, Sipos A, Harsányi G 1, Székely M, Ilyés F, Grigoras D 6, Denes J, Szöllősi Sz, Vranjes V 2, Vrankovic J 4, Rosta M 1, Rozner K 1, edző: Matic Vladan

Kiállítások: 0 ill. 0 perc

Hétméteresek: 1/1 ill. 6/6

Gyurka János: "Úgy gondolom, hogy ez egy abszolút vállalható mérkőzés. Voltak jó egyéni teljesítmények, voltak jó páros kapcsolataink, a felállt fal elleni védekezés jól működött, ami fontos számunkra. A játékosok szívüket lelküket beleadták, és remélem, ebből erőt tudnak meríteni a következő mérkőzésekre. A Tatabánya majdnem végig az első sorával játszott, a fiúk egy kicsit megilletődöttek voltak az elején, sok ziccer kimaradt. Azt szerettük volna látni, amit a napi munkában gyakorlunk elsősorban a védekezést, nyilvánvaló, hogy az a sebesség, az a tömeg, az dinamika, amivel a vendégcsapat játszott, számunkra még ismeretlen, de azt láttam, hogy a végén már egész jól működött a dolog. A srácok történelmet írtak, hiszen korábban még nem jutottunk el eddig a kupában, NBI-es csapatot láthattunk vendégül, amire büszkék lehetünk."

Gábor Marcell: "Nagyon jó tempójú meccs volt elejétől a végéig, és úgy gondolom, hogy kihoztuk közel a maximumot, aminek nagyon örülök! Nyilván nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen játszani, amely mind fizikálisan, mind játéktudásban, mind rutinban előttünk van, de amiket megbeszéltünk és ami elvárás volt, azt sikerült teljesítenünk! Gratulálok a Tatabányának és remélem, hogy mi is sokat tudunk ebből profitálni a következő bajnoki fordulóinkra!"

Fotó: Tompos Gábor

2017 NOV 07 21:49:59/