MTK-s lányaink is bemutatkoztak az élvonalban

A NEKA-n idén végzett Sallai Nikolett és Kuti Bettina is lehetőséget kapott új csapatában a női NBI első fordulójában. Az MTK két tehetséges kézilabdázója a Siófok elleni mérkőzésen bizonyíthatott, Niki egy gólig és egy kapufáig jutott, míg Betti ezúttal nem talált be. A második félidőben volt olyan felállás, hogy mindkét szélsőnk a pályán volt. A debütálás örömét csak kicsit rontja el, hogy az MTK 34-18-ra kikapott a Balaton-parton, ahol a siófoki Sallai Nikit kedvesen üdvözölték a hazai szurkolók. Mindketten bátran és nagy kedvvel játszottak.

Gratulálunk lányok!

A női NBI első fordulójának korábban lejátszott mérkőzésén Fodor Csenge négy gólt lőtt a Román Dorinával felálló Debrecen ellen. A Dunaújváros–Budaörs (33-22) találkozón a hazaiaknál Monori Orsolya három, a vendégeknél Pásztor Noémi egy gólt szerzett. A Békéscsaba Érden vendégeskedett és kapott ki 35-24-re, a vendégcsapatban Pintér Zsanett négyszer volt eredményes. A Fehérvár a Fradi otthonába látogatott (32-18), a vendégeknél Tornóczky Sára egy találatig jutott, míg Mistina Kitty a kapuban szerepelt.

A férfi bajnokságban a Ferencváros, melyben Mikita Bence szerepelt, 34-24-re kikapott Cegléden. A Nagy Dominikkal felálló Eger egy vereség után hazai pályán legyőzte az Orosházát.

A Vác-Gyöngyös összecsapáson Kecskeméti Tamás és az egy gólig jutó Török Ádám szerepelt a hazai csapatban. 

2017 SZE 11 10:20:05/