Magabiztos győzelemmel hangoltak az ifik a VB-re

Július 19-én kezdődik Pozsonyban az U18-as női kézilabda világbajnokság, melyre Hajdu János szövetségi edző csapata vasárnap utazik el. A vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen a házigazda szlovákok ellen tizenegy gólos győzelmet aratott a magyar csapat, a keretben több NEKA-játékos bizonyíthatott.  

„Szerettünk volna abban a csarnokban játszani, ahol a vb mérkőzéseit rendezik majd, de erre végül nem volt lehetőségünk. Jó meccset játszottunk, az első félidőben kiváló volt a védekezésünk, mindössze kilenc gólt kaptunk, ez a jó kapusteljesítménynek is köszönhető. A kezdőcsapatunk nagyon erős, így a második játékrészben mindenkinek lehetőséget tudtam adni, és a lányok bizonyítottak is. A szlovákok ügyesek, gyorsak, úgy gondolom, meg fogják keseríteni az ellenfelek életét” - értékelt Hajdu János. 

 U18-AS NŐI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS:

Magyarország – Szlovákia 31-22 (18-9)

Gólszerzőink: Pásztor Noémi 10, Pankotai Luca, Hornyák Bernadett, Márton Gréta, Lakatos Rita 3-3, Háfra Noémi, Pál Tamara, Tóvizi Petra 2-2, Kuti Bettina, Sallai Nikolett, Klujber Katrin 1-1


Hajdu János 16 fős keretet hirdetett, és bár Németh Orsolya, Sallai Nikolett, Giricz Laura és Nagy Lívia kimaradt, elképzelhető, hogy később a kapitány kihasználja a csere lehetőségét. Az utazó csapatban hét (jelenlegi és egykori) NEKA-játékos, Pásztor Noémi, Kuti Bettina, Fodor Csenge, Dányi Bernadett, Pankotai Luca, Hornyák Bernadett és Szabó Kitti kapott helyet.

A mieink a B-csoportba kerültek Brazília, Svédország, Kína, Spanyolország és Kongó csapatával együtt. Az első mérkőzést kedden Kína ellen játsszuk.

„Az európai mezőnyt ismerjük csupán, így nehéz esélyt latolgatni. Azt gondolom, hogy az európai csapatoknál a napi forma fog dönteni, és miután gyerekekről van szó, ráadásul egy világbajnokságról, elég sok a rizikófaktor. A spanyolok ellen nehéz meccset játszottunk az Eb-n tavaly, a svédeket is láttuk, ügyes csapatuk van. A negyedik helyen nem szeretnénk végezni a csoportban, mert akkor a másik csoport első helyezettje, várhatóan Oroszország várna ránk, amely kőkemény ellenfél. A kieséses szakaszban pedig megint az egyéni teljesítmények döntenek majd” – mondta el Hajdu János.

Sok sikert kívánunk az ifjúsági válogatottnak, a találkozókat várhatóan élőben lehet majd nézni a szövetség weboldalán.

 fotó: Kovács Anikó2016 JÚL 15 20:22:09/