Magabiztos győzelmekkel rajtoltak férficsapataink
Hazai pályán nyert fölényesen a NEKA férfi ifjúsági és serdülőcsapata az I. osztályú bajnokság 1. fordulójában. Az ifik 34-16-ra győztek a Komló ellen, míg a serdülők 29-9-es sikert arattak a baranyaiak ellen.

Férfi ifjúsági I. osztály – Nyugati-csoport

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Sport36-Komló 34–16 (19–7)

Vezette: Bán-Farkas László, Miksó Dániel

NEKA: Győri K., Nagy T. (kapusok), Csomor T. 6 (1), Tóth P. 6 (1), Ilic 5, Kecskés D. 4, Bálint B. 3, Gál D. 3, Vetési B. 2, Balogh J. 1, Bognár N. 1, Dely M. 1, Dobi S. 1, Singely M. 1, Major M., Péter B. Vezetőedző: Sótonyi László.

Sport36-Komló: Szilágyi, Vanyek (kapusok), Finta 3, Illés 3, Kovacsevics 3, Gajdos 2, Nyers 2, Metcz 1, Oberritter 1, Putnoki 1, Balogh P., Beck, Kaáli Nagy, Németh G., Tóth K. Vezetőedző: Szappanos Gergely

Hétméteresek: 3/3 illetve 3/2

Kiállítások: 4 perc illetve 2 perc

Mestermérleg:

Sótonyi László: "Átalakult csapatunknak ez volt az első tétmérkőzése. Örülök, hogy sikerült megszerezni a győzelmet, melyhez helyenként jó játék is párosult. Még nagyon sok tennivalónk van, folytatnunk kell a munkát, hiszen jövő héten egy rangadó vár ránk Veszprémben."

Játékos szemmel:

Csomor Tamás: „Ez volt az év első éles meccse, ahol még talán összeszokatlan kerettel álltunk fel, de úgy gondolom, minden taktikai elemet jól hajtottunk végre és egy élvezetes meccset játszottunk, amely mindenképp a fejlődésünket szolgálta. A szemünk a következőn.”

Bálint Bence: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ami fontos volt, mert megadta az alaphangot. A védekezés nagyon egyben volt, ezáltal sok könnyű gyors gólt tudtunk lőni, amit végig tudtunk vinni. Nagyon örülök ennek a magabiztos szezonkezdésnek. Gratulálok a csapatnak.”

Férfi serdülő I. osztály – Nyugati-csoport:

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. - Sport36-Komló 29–9 (13–3)

Vezette: Bán-Farkas László, Miksó Dániel

NEKA: Dávid Martin, Takács Ákos (kapusok), Kecskés Levente 6, Krakovszki Zsolt 5, Temesvári Gábor 5 (1), Gonda Tamás 3, Kovács Dominik 3, Bognár Patrik Gábor 2, Buri Attila 1, Igali Gergő 1, Papp Bertalan 1, Papp Tamás 1, Szeverényi Bence 1, Csengeri Hunor, Jajic Damjan, Papp Dávid László. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt.

Sport36-Komló: Benkő Milán, Deák Dániel, Kiss Dániel (kapusok), Bazsa Viktor 3 (1), Begovácz Márk 3, Ivicz Martin 2 (1), Hegedüs Bence 1, Földvári Kristóf, Hiegl Zsombor, Horváth Lénárd, Hörnyéki Szabolcs, Kaluzsa Erik, Somodi Olivér, Varga Roland, Varga Szabolcs, Zsalakovits Dominik. Vezetőedző: Nagy Zoltán

Hétméteresek: 1/1 illetve 3/2

Kiállítások: 4 perc illetve –

Mestermérleg:

Kopornyik Zsolt: „Mindenki nagyon igyekezett, a fegyelem és a koncentráció hozta meg a győzelmet. Tudjuk, min kell dolgoznunk, mindössze 4 hete készülünk együtt, így rengeteg munka vár még ránk. Példátlan sérülésekkel zártuk a felkészülési tornát, igyekszünk kitalálni hogyan tovább a tisztes szereplés érdekében. Gratulálok a fiúknak!”

 Játékos szemmel:

Papp Tamás: A meccset nagyon tüzesen és jól kezdtük, a védelmünk nagyon rendben volt és jó volt a kapusteljesítményünk is. Elöl a támadásban volt pár hiba, de úgy gondolom, hogy ez belefért. Gratulálok a csapatnak, hogy meg tudtuk szerezni ezt a fontos két pontot!

Kovács Dominik: „Jól kezdtük a mérkőzést, úgy érzem megfelelő tempót mentünk, jó volt a védekezésünk, volt hozzá kapusteljesítmény is. Fontos volt, hogy győztesen jöjjünk ki a találkozóból, hogy megadja nekünk a kellő önbizalmat a bajnokság elején, gratulálok a csapatnak!”

 

Fotók: Tompos Gábor

2018 AUG 30 20:48:34/