Magyar Kupa: A legjobb formánkat kell hoznunk

Nagy várakozás előzi meg a november 7-i keddi férfi Magyar Kupa mérkőzést, hiszen az NBI-es Tatabánya látogat Balatonboglárra. A holnap 18 órakor kezdődő meccs előtt Gyurka János, a NEKA vezetőedzője nyilatkozott.

„Számunkra minden mérkőzés egy ünnep, ez különösen az, hiszen nem volt még példa arra, hogy a NEKA fiúcsapata idáig eljusson és önerőből ilyen lehetőséget vívjon ki. Szeretnénk megtisztelni a Tatabányát azzal, hogy a legjobb formánkat nyújtjuk. Ez a képzésünk egyik lépcsőfoka, nem szabad túlpörögniük a fiúknak, a realitások talaján kell maradnunk és cél az, hogy minél közelebb férkőzzünk az NBI-es ellenfélhez. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy az ország harmadik legjobb csapata látogat hozzánk, én azzal lennék elégedett, ha minden tanítványomnak mosoly lenne az arcán végig a mérkőzésen.”

Ellenfelünk tavaly a Telekom Veszprém és a Pick Szeged mögött bronzérmet szerzett az NBI-es bajnokságban, míg az EHF Kupában a negyeddöntőig menetelt. Klasszisok ellen kell megmérkőzniük a NEKA kézilabdázóinak, hiszen kilenc válogatott játékos szerepel Vladan Matics együttesében. Juhász Ádám és Harsányi Gergely mellett jelenleg Székely Márton kapus is tagja a magyar nemzeti csapatnak, Vladimir Vranjes (Bosznia-Hercegovina), Milos Bozovics, Milos Vujovics (Montenegró), Demis Grigoras, Iounut Iancu (Románia) és Jakov Vrankovic (Horvátország) pedig más nemzetek válogatottjaiban bizonyít.

A mérkőzésre a belépés ingyenes.

 


2017 NOV 06 16:58:27/