Március legjobbjai
Újabb négy játékosunk részesülhetett „A hónap akadémistája” elismerésben. Márciusi teljesítménye alapján Mlinkó Zsófiára, Kubina Mollira, Kovács Gergőre és Kiss Leventére esett a szakemberek választása.

Hétfő este, immár harmadik alkalommal gyűltek össze a Nemzeti Kézilabda Akadémia növendékei, hogy megtudják, edzőik javaslatai alapján edzőik kit választottak március legjobbjának? A hónap első hétköznap estéje az idei évtől kezdődően a családias hangulatú jutalmazásra van fenntartva Balatonbogláron. A bajnoki mérkőzések programja azonban erre nem lehet tekintettel, így Mlinkó Zsófia nem is tudta személyesen átvenni az elismeréssel járó vásárlási utalványt, a leány serdülőcsapattal éppen Dorogon lépett pályára. A többiek azonban örömmel vegyes meghatottsággal járultak társaik elé, s kapták kézhez a díszes borítékot.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, ezúttal is kihasználta az alkalmat arra, hogy a legfontosabb aktualitásokról beszéljen a fiataloknak. Az akadémiai események kapcsán a közösség erejére és a tudatosság fontosságára is felhívta a figyelmet. Utóbbit pedig nemcsak a kézilabdapályán, de az iskolapadban is méltán várják el a növendékektől

„A hónap akadémistája” díj nemcsak elismerés, de remek motivációs eszköz is. Mint például Kovács Gergő esetében, aki hosszú sérüléséből felgyógyulva még mindig nem hozza tudása legjavát, ám a visszatérés viszontagságos útján, a legnagyobb lépéseket már megtette:

„Van még hová fejlődnöm, ez igaz, de az elmúlt időszakban egyre jobb teljesítményt nyújtottam, sokat tettem azért, hogy megtaláljam régi önmagamat. Számomra ösztönző ez a díj, s azt mutatja, hogy jó úton járok. Idén érettségizem, nem lesz könnyű a sulit és a kézilabdát összeegyeztetni, de mindkettőre próbálok maximálisan koncentrálni. Az a célom, hogy minden tárgyból sikerüljön a vizsgám méghozzá a lehető legjobban, a kéziben pedig tovább fejlődjek.”

Kubina Molli a szakemberek szerint az edzéseken mutatott szorgalma, a mérkőzéseken nyújtott teljesítménye és a jó iskolai eredménye összessége miatt kaphatta meg a díjat. A fiatal kapus szerint ez az elismerés nagy motivációval szolgálhat ugyan a jövőre nézve, az edzéseken és a mérkőzéseken azonban nem csak emiatt dolgozik keményen. Maximalistaként mindig a legjobb teljesítményt szeretné kihozni magából. Saját és csapata érdekében egyaránt.

Kiss Levente kiegyensúlyozott teljesítményének köszönheti, hogy a jutalmazottak közé került. A fiatal jobbszélső a serdülőbajnokság góllövőlistáján pillanatnyilag 4. helyen áll 91 találattal, s csupán azért szorul le a képzeletbeli dobogóról, mert a harmadik legeredményesebb játékos egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. S hogy mi ennek a megbízhatóságnak a titka? Levente szerint egyetlen dolog. Az edzőjétől kapott bizalom.

Fotók: Tompos Gábor/NEKA

2019 ÁPR 02 13:59:27/