Máté Fanni remekelt az ifi-Eb-n – gerelyhajítóként!

Idén első alkalommal rendezték meg az ifjúsági atlétikai Európa-bajnokságot Grúziában, ahol a magyar csapat tagjaként Máté Fanni Szabina is indult, méghozzá a gerelyhajítók között. A Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa tehát ezúttal egy másik sportágban remekelt, és 46.10 méteres dobásával összesítésben a 18. helyen végzett. Korábban is előfordult már, hogy egy profi sportoló két sportágban is tehetségesnek bizonyult (Biros Péter – vízilabda, kézilabda), úgy tűnik, hogy Fanni is igazi sokoldalú versenyző.

„Az általános iskolában már jól ment a kislabda-hajítás, hetedik osztályban például a gyerekválogatottal Varsóban versenyeztem, ezt követően keresett meg Szekszárdon Scherer Tamás edző, és ajánlotta a gerelyhajítást. Mivel időközben felvettek a boglári kézilabda Akadémiára, nem volt időm és lehetőségem edzeni, így abban maradtunk, hogy azt tudom vállalni, hogy a versenyekre elmegyek. 

Az elmúlt két évben megnyertem az ifjúsági országos bajnokságot, így az Európa-bajnokságon bekerültem a csapatba. Tbilisziben nagyobbat szerettem volna dobni, úgy érzem, maradt még bennem, de annak örülök, hogy olyan ellenfelek között bizonyíthattam, akik évek óta napi szinten ezzel foglalkoznak, jó élményekkel tértem haza.

Tulajdonképpen a fizikum az, amit a kézilabdából tudok magammal hozni, de többször mondják nekem, hogy kézilabdásan dobok, amin változtatni kellene. Az Eb előtt három hétig volt lehetőségem edzeni, és ekkor külön foglalkoztak velem. A kézilabdával tíz éve foglalkozom, ezt választottam, a gerelyhajítás három éve jött az életembe. Egyelőre a kettőt  így tudom párhuzamosan csinálni” – mondta el Máté Fanni Szabina.

Gratulálunk Fanninak, és mindkét sportágban hasonló sikereket kívánunk!


2016 JÚL 22 14:36:11/