Matekban is az élen
A Kenguru elnevezésű nemzetközi matematikaversenyen elért kimagasló eredményéért, Budapesten, ünnepélyes keretek között díjazták játékosunkat Temesvári Gábort.

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium tanulója a 10. évfolyamosok között a11. helyet érte el országos szinten, Somogy megyében pedig ő bizonyult a legjobb matekosnak. Gábor harmadik alkalommal végzett a legjobb 15 között.

A NEKA játékosa kiváló tanulmányi eredményekkel büszkélkedhet, miközben a kézilabdapályán is remekel. Hétről hétre bizonyít az ifjúsági és a serdülőbajnokságban, mitöbb a magyar fiú serdülőválogatottban is alapember. Utóbbiban, miként az akadémián is, Kopornyik Zsolt az edzője.

„Már többször részt vettem ezen a versenyen, a középiskolákban pontosan egy időben írják meg a diákok a matematikai feladatsorokat, ezek javítás és összesítése után állítják fel az országos rangsort. A felkészülés során a tanárnőm, Kasztl Rozália által összeállított gyakorlatokat csináltam meg, de édesanyám is keresett példákat a korábbi évekből.  Örülök, hogy az idén is az élmezőnyben végeztem, hiszen több ezren jelentkeznek, az évről évre rangosabb versenyre” – mondta el honlapunknak Temesvári Gábor.

2019 ÁPR 30 14:07:08/