Maximális odaadás és akarat
Korábbi játékosunk, Kerkovits Gyula remekül érzi magát a Csurgó csapatában, amely a férfi NBI-es kézilabda-bajnokságban meglepetésre a harmadik helyen áll, hét győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a mérlege.

 A 20 éves junior válogatott szélső 14 gólt szerzett kilenc forduló alatt, és egyértelműen érzi a fejlődést.

„A beilleszkedés gyorsan és könnyen ment, mindenki nagyon segítőkész volt. A csapat nagyon egyben van és annak köszönhető a jó menetelésünk, hogy a rutinos külföldiek mellett a fiatal magyar játékosok jól kihasználják a kapott perceket a pályán. A posztomon egy kiváló rutinos szélső van, ezáltal balszélsőként a dolgok oroszlánrészét ő viszi, de minden pályán töltött perchez maximális odaadással és akarattal állok hozzá, hisz ettől leszek jobb és tapasztaltabb kézilabdázó a jövőben. Nagyon örülök, hogy a fontos meccseken is rendszerint megkapom a hétmétereseket, és óriási élmény ezekkel a gólokkal elősegíteni a csapat győzelmét.”

A junior válogatott tavaly több élvonalbeli csapattal találkozott Balatonbogláron, így Kerkovits Gyula már belekóstolhatott ebbe a légkörbe.

„Hasznos meccsek voltak, de azok tét nélküliek voltak az NBI- es csapatok számára. A bajnokság teljesen más minden szempontból és ehhez hozzá kell szokni, amihez sok idő kell, mert a játék minden eleme feszesebb.”

A szakmai fejlődés mellett természetesen pszichésen is meg kell felelni a komoly kihívásoknak.

„A legfontosabb, hogy mentálisan érzem a fejlődésem, ami elengedhetetlen, főleg az első NBI- es szezonomban, hogy a kudarcokat és a sikereket egyaránt a helyén tudjam kezelni” – mondta el Kerkovits Gyula.

További sok sikert kívánunk egykori játékosunknak!

fotók: Csurgói KK

2018 NOV 18 20:02:23/