Meglepetésre készülve
Megérkezett a spanyolországi világbajnokság helyszínére a férfi U21-es kézilabda-válogatott. Gyurka János együttese, amelyben kilenc NEKA-nevelésű játékos szerepel – kedden játssza első mérkőzését. A Bahrein elleni 20 óra 30 perckor kezdődő találkozót a Sport1 televízió élőben közvetíti.

A magyar csapat a C csoportban szerepel Bahrein, Koszovó, Horvátország, Portugália és Brazília mellett, így a hatosból való továbbjutás szinte kötelezőnek számít. Ha ez sikerül, a folytatásban már nehezebb dolga lenne a válogatottnak, hiszen német, izlandi, norvég vagy dán ellenféllel találkoznának a nyolc közé jutásért. Szerencsére a fiúk jó erőben érzik magukat és meglepetésre készülnek a nyolcaddöntőben. Még akkor is, ha ehhez bravúros játékra lesz szükségük.

„Hosszú volt az út, de minden rendben zajlott, szerencsésen megérkeztünk. A hangulat tökéletes, hiszen a hathetes felkészülés végére amennyire csak lehet összeszoktunk. Várjuk már a vb-rajtot, kedden este egy magabiztos győzelmet szeretnénk aratni, ami megalapozná az egész tornát. A keresztjátékban bravúrra készülünk!” – adott helyzetjelentést honlapunknak akadémiánk korábbi szélsője, a tavaly óta Csurgón játszó Kerkovits Gyula.

A NEKA-ról tavaly nyáron Ceglédre igazolt Gábor Marcell is bizakodó a vb-rajt előtt:

„A hangulat nagyon jó, a csapategység kiváló és mindenki nagyon izgatottan várja a kezdést. Nem egyszerű a helyzetünk, mert a keresztjátékban csak erős ellenfelünk lehet, de bízom a csapatban és ha lesz egy kis szerencsénk, be tudunk jutni a legjobb 8 közé. Ezt követően már bármi lehetséges!”

A korosztály számára ez az utolsó nagy világverseny, így érthető módon a lehető legjobb eredményért küzdenek a fiatalok. A keretben három olyan játékos van, aki már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott, de a többiek közül is sokan az NBI-ben bizonyíthattak és szerezhettek rutint az elmúlt szezonban. 
A juniorválogatottban, világversenyen most debütáló Kecskés Dániel is izgatottan jelentkezett be Spanyolországból: „Eszméletlen jó a hangulat, mindenki nagyon várja a meccseket. Én kifejezetten, mivel idősebb a korosztály, de természetesen a lehető legjobb teljesítményre törekszem!”

A válogatottunkra váró öt csoportmeccs a Sport1 televízió jóvoltából élőben lesz követhető. Kilenc korábbi és jelenlegi játékosunk – Győri Kristóf, Borzas Uros, Csomor Tamás, Gábor Marcell, Kecskés Dániel, Kerkovits Gyula, Schäffer Zsolt, Spekhardt Gergő és Tóth Péter – utazott el Spanyolországba, ahol remélhetően minél tovább menetelnek. A 2017-es világbajnokságon az 5. helyen zártak a magyarok Gyurka János szövetségi edző irányításával, ezúttal hasonló eredményben bízik mindenki.

A magyar válogatott programja:

Július 16., kedd, 20.30: Magyarország–Bahrein (Tv: Sport1)

Július 18., csütörtök, 18: Magyarország–Koszovó (Tv: Sport1)

Július 19., péntek, 18.30: Magyarország–Horvátország (Tv: Sport1)

Július 21., vasárnap, 20: Magyarország–Portugália (Tv: Sport1)

Július 22., hétfő, 20.30: Magyarország–Brazília (Tv: Sport1)

 

FÉRFI U21-ES KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, VIGO ÉS PONTEVEDRA (SPANYOLORSZÁG)

A magyar keret:
Kapusok:
 Győri Kristóf, Nagy Martin
Mezőnyjátékosok: Borzas Uros, Csomor Tamás, Gábor Marcell, Kecskés Dániel, Kerkovits Gyula, Kristóf Mátyás, Máthé Dominik, ifj. Rosta Miklós, Schäffer Zsolt, Spekhardt Gergő, Szita Zoltán, Tóth Péter, Ubornyák Dávid

Fotó: mksz.hu/Cseh Péter

2019 JÚL 16 06:57:11/