Mindenki velünk akar játszani

Jó úton jár a magyar férfi serdülő-válogatott, és ha így halad tovább a munka, a 2017-es EYOF egyik legjobb csapata lehet a miénk – értékelt Vágó Attila szövetségi edző a görögországi torna után.

A korábban már említett furcsa lebonyolítás miatt a görögországi felkészülési tornán nem a csoportgyőztes, hanem a horvát-magyar meccs győztese vehette át a trófeát. Akadémiánk edzője szerint a döntőben jobbak voltak a horvátok, de a torna összképét tekintve igazságosabb lett volna, ha a csoportban mindenkit legyőző magyar válogatott érdemelte volna ki az aranyérmet. Vágó Attila kihangsúlyozta, hogy nagyon jó volt együtt dolgozni a fiúkkal, fogékonyak voltak a munkára és nagyon jó hangulatú társaság jött össze.

„A csoportban mindenki ellen magabiztosan nyertünk, meccsről meccsre javultunk és taktikai téren is fejlődni tudtunk. Gyakorolni tudtuk a különböző variációkat, és igyekeztem lehetőséget adni a kiegészítő embereknek is. Közülük többen is éltek a lehetőséggel és meggyőző teljesítményt nyújtottak. A mi keretünk állt a legkisebb, legvékonyabb játékosokból, ezt igyekeztünk technikai dolgokkal, gyorsasággal kompenzálni, több lerohanás gólt szereztünk például, hiszen a kapusaink is jók voltak. Jó volt látni, hogy egységesebbek voltunk, mint az ellenfeleink. Sok elismerő véleményt kaptunk az edzőktől, és örömteli, hogy mindenki velünk akar edzőmeccset játszani.” – értékelt Vágó Attila.

„Csak dicsérni tudtam a fiúkat a viadal után, és elmondtam, hogy szeptemberben azonnal elfogadtam volna, ha azt mondja valaki, hogy a kilenc hivatalos mérkőzésünkből nyolcat megnyerünk. Május végén Gyönkben szerepelünk egy tornán, majd a szlovákokkal és románokkal játszunk, októberben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) teszttornáján veszünk részt, végül októberben a prágai Olimpiai Reménységek Tornája következik. Jó úton járunk, és azt gondolom, hogy ha ez a munka folytatódik, akkor a 2017-es győri EYOF-on már egy jó kis ütőképes csapatunk lesz. Ez a hosszú távú célunk."

A torna All Star csapatába négy magyar játékos került be: Tóth Péter, a Békéscsaba (jobb szélső), Győri Kristóf a Balatonfüred (kapus), Kőhegyi Ákos a Veszprém, (irányító) és Papp Bence, a NEKA játékosa, (jobb átlövő).

Legfelső fotón a NEKA-különítmény: Bálint Bence, Tóth Partik, Fülöp Nándor, Vágó Attila (edző), Pálfi Dominik, Papp Bence


2016 ÁPR 30 08:40:16/