Minőségi borok, színes koktélok a NEKA-Bálon!

A Nemzeti Kézilabda Akadémia II. Jótékonysági Báljának vendégei a finomabbnál finomabb ételek mellett minőségi italokat fogyaszthatnak egész este. Neves borászok hozzák el kiváló boraikat, melyek remekül illenek a svédasztalos vacsora fogásaihoz.

A Bujdosó Pincészet a legmodernebb technológiát alkalmazva összesen nyolcvankét hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság legszebb dűlőin. A szülők több évtizedes tapasztalatainak és az általuk használt borászati technológia eredményeként minőségi szőlőt termelnek. Idén már a 26-dik szüreten

„Több fajta bort kínálunk a Jótékonysági Bálon. A 2016-os Irsai Olivér nagyon friss, gyümölcsös bor, mely a szőlő elsődleges zamatait hordozza, míg a 2015-ös Cirkáló, amely Rajnai Rizling és Olaszrizling házasításával készül, már egy tartalmasabb fehér bor. Kínálatunkban szerepel majd a Katamarán nevű rozé és vörös borunk, valamint egy késői szüretelésű desszertbort, a Traminit is megkóstolhatják a vendégek. Egyszóval igazi ízkavalkád várható" – adott egy kis ízelítőt a Bujdosó Pincészet kínálatából Bujdosó Ferenc.

A balatonlellei Konyári Pincészet a Dél-Balaton egyik legismertebb és legelismertebb borászata. A 2004-ben átadott családi pincészetben, ahol Konyári János és Konyári Dániel borászok vezetésével jelenleg 38 hektáros területen folyik a gazdálkodás, és évente körülbelül 230 ezer palackot forgalmaznak. A fajtaösszetételben a kékszőlő dominál, ahol a hungarikumok és a világfajták mellett az elmúlt századok híres borait adó fajtaszelekcióit is szeretnék létrehozni.

„A legismertebb borunk a fehér Loliense (virágos, fűszeres, egreses illat fehérhúsú gyümölcsökkel) és a vörös Loliense (14 hónapon át külön-külön érett új és használt hordóban), ezeket természetesen a bálon is fogyaszthatja bárki. Kétfajta vörösborral, fehér és rosé fajtákkal készülünk szombat estére” – árulta el Konyári Katalin a Konyári Pincészet képviseletében.

A welcome drink összeállításánál a Légli Szőlőbírtok borait ajánljuk, míg a különleges koktélokról és a további italokról Kiss Szécsényi Antal gondoskodik majd.

Fotó: Cseh Péter (archív)

2016 DEC 02 19:16:00/